DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Feszült sajtótájékoztató a Red Bullnál, Jos Verstappen lemondásra szólította fel Hornert

A csapatfőnök szokottnál rövidebb sajtótájékoztatóján a téma hamar elterelődött az F1-es versenyről. Eközben a világbajnok apja interjút adott: ha Horner marad, szétszakad a Red Bull.

Tévesnek bizonyult a remény, hogy a Bahreini Nagydíj egyik fő beszédtémája nem a Horner-ügy lesz. Bár a Red Bull belső vizsgálata lezárult szerdán a csapatfőnök felmentésével, egy nappal később névtelen levél érkezett számos F1-es vezető és újságíró – köztük a Formula.hu újságírója, Mészáros Sándor – címére, benne Christian Horner és egy nő privát üzenetváltásaival.

Jos Verstappen: Horner az áldozatot játssza

A csapatfőnök eddigi kommunikációja a megbonthatatlan csapategységről szólt, de a legfrissebb fejlemény alapján ez az egység megtört: Jos Verstappen arról beszélt a Daily Mail bulvárlapnak, hogy Horner ezek után nem maradhat a csapatfőnöki székben.

„Itt feszültség lesz, amíg a pozíciójában marad. A csapatot a szétszakadás veszélye fenyegeti. Ez így nem mehet tovább, mert különben robbanás lesz. Az áldozatot játssza, miközben ő okozza a problémákat” – idézi a brit bulvárlap az idősebb Verstappen erős szavait.



Arra a felvetésre azonban, hogy a szóbeszédnek megfelelően Jos Verstappen és a hozzá tartozó érdekkör próbálja a botrányt meglovagolva eltávolítani Hornert, az egykori F1-es cáfolt:

„Ennek nem lenne értelme. Miért tenném, miközben Max ilyen jól szerepel itt?” – válaszolt kérdéssel a kérdésre.

Feszült sajtótájékoztató a Red Bullnál

A csapat 1-2-es bahreini sikerét követően Christian Horner megtartotta menetrendszerű értékelését a versenyről. A hangulat azonban érezhetően nem volt a szokásos: a győzelemre vonatkozó mondatok után hamar a Horner-ügyre terelődött a szó.

„Én a versenyzésre összpontosítok, hogy egyesek mit írnak le, az rajtuk múlik. De a hétvégét követően az én fókuszon a következő versenyen, Szaúd-Arábián van” – válaszolta a csapatfőnök az egyik kérdésre.

A következő már arra vonatkozott, miért nem kommentálta a csütörtöki szivárogtatást: itt Horner már a kérdés befejezése előtt közbevágott.

„Nem fogom kommentálni, nem fogok névtelen, spekulatív, ismeretlen forrásból származó üzenetet kommentálni. Nem tudjuk, honnan származik, ezért nem fűzök hozzá semmit. Következő kérdés?” – próbálta rövidre zárni a csapatfőnök.

A következő kérdés arról szólt, hitelesek-e a szétküldött fájlok: ekkor közbelépett a Red Bull sajtósa, és csendre intette a szóban forgó újságírót. Horner még válaszolt arra a kérdésre, magabiztos-e, hogy a Red Bull csapatfőnöke marad a teljes szezonban:

„Abszolút. Egy teljes, hosszas, belső vizsgálatot folytatott le egy független jogszakértő. A felmerült panaszt elutasította. Ennyi, lépjünk tovább. Én mindig teljes mértékig biztos voltam abban, hogy itt leszek, az előttünk álló szezonra összpontosítok. Ebben egy hihetetlen család, egy hihetetlen feleség, egy hihetetlen csapat támogat, beleértve mindenkit a csapatban.”

A feszült hangulatú sajtótájékoztató a szokásosnál rövidebb ideig tartott: mindössze kilenc perc után véget ért, és a Bahreini Nagydíj történéseiről kevés szó esett közben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: