DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Éretlen” – Tsunoda a leintés után ütközött neki majdnem Ricciardónak

Kis híján a verseny után ütközött össze a két Visa RB Bahreinben: a csapatutasításon kiakadó Tsunoda tettét éretlenségnek nevezte Ricciardo.

A Formula-1-es évadnyitó Bahreini Nagydíj utolsó köreiben a Visa Cash App RB-n belüli csapatutasítás jelentette az egyik fő eseményt. Daniel Ricciardo a lágy abroncsokon felzárkózva érte utol kollégáját, Yuki Tsunodát, aki előtt nem sokkal ott körözött Kevin Magnussen a Haasszal a 12. helyen.

Az ausztrál hamar jelezte, hogy helycserére lenne szükség: „Így elveszítjük az előnyömet” – mondta a rádión Ricciardo, majd a Visa RB nem sokkal később ki is adta az utasítást Tsunodának. Aki elengedte ugyan maga mellett a többszörös nagydíjgyőztest, de azért ingerülten odaszúrt a csapatának: „Igen, köszi srácok, értékelem.”

Ricciardo végül nem tudta elkapni Magnussent, így ő a 13., Tsunoda pedig a 14. pozícióban látta meg a kockás zászlót Bahreinben. Ám még a leintés után is történt egy necces jelenet közöttük, amelyet már nem mutattak a közvetítésben.

 

A levezetőkörön ugyanis Tsunoda bevetődött Ricciardo mellé a 8-as kanyarban, el is fékezte magát, majd a 9-es felé haladva ismét nagyon közel ment el csapattársa mellett, így kis híján összeütközött a Visa RB két autója.

Amikor erről a jelenetről kérdezték a futam után Ricciardót az F1 TV adásában, a pilóta így nyilatkozott: „Nem tudom. Jeleztem a rádión és próbáltam higgadt maradni. Nevezzük ezt éretlenségnek. Nyilvánvalóan frusztrált a csapatutasítás miatt.”

„De legyünk őszinték, beszéltünk erről a verseny előtt. Nagyon valószínű volt, hogy a lágy gumikat fogom használni a futam végén. Szóval tudta, hogy van rá esély, hogy tempóelőnyöm lesz a végén, és ha megkapja az utasítást, akkor ez meg fog történni. Nem pontokat adott át nekem, a 13. helyért harcoltunk, így adhattuk a legjobb esélyt magunknak, hogy legalább az egyik autóval a pontszerzők közé kerüljünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: