DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Sainz szerint most jön az igazság pillanata

A Ferrari spanyolja szerint a Q3-ig minden rendben volt, és nem érti, hogy ott mi történt. De a lényeg úgyis a futam, ott dől el, hogy mennyire végeztek jó munkát.

Saját bevallása szerint konzervatív kört futott a Q2-ben, megspórolt egy szett gumit a szombati futamra, de nem elégedett az időmérő végeredményével Carlos Sainz.

A Ferrari spanyol pilótája a múlt heti teszt óta nagyon magabiztos formában vezet, a bahreini időmérő első két szakaszában is jól teljesített, a Q3-ban azonban nem jött össze a kiemelkedő kör – egy tizedmásodperccel kapott csak ki csapattársától, Charles Leclerc-től, viszont ez így csak a negyedik rajthelyre volt elég.

„Természetesen mindig a futamra állítjuk be az autót, nem az időmérőre, de ugyanakkor beleadunk mindent a kvalifikáción is” – magyarázta a kvalifikáció után Sainz.

f1-sainz



„Ami kicsit meglepett, az az, hogy jól éreztük magunkat az autóban a Q1-ben és a Q2-ben is, mindent ellenőrzés alatt tartottunk, és úgy tűnt, hogy minden adott ahhoz, hogy jó kört fussunk a Q3-ban is. De az a három tizedmásodperc, amit normál esetben megtalálunk ilyenkor, az most nem jött. Ki kell elemeznünk, meg kell értenünk, hogy hogyan találhatjuk meg ezt az időt, amit általában megtalálunk” – mondta a spanyol.

Ami pedig a versenytempót és a szombati futamot illeti: úgy érzi, hogy a Red Bull a favorit, és a mai eredmény ezen semmit sem változtat.

„Szerintem egy körön tavaly is közel voltunk végig. Az igazság pillanata holnap jön el a gumikopással és a megtankolt autóval, és szerintem a Red Bull ebben nagyon-nagyon erős. Normál esetben mások is erősebbek voltak nálunk ilyen körülmények között tavaly, de remélem, hogy az idei autóval legalább nem veszítünk a riválisainkkal szemben. Érezhetően javítottunk az autó több területén, de minden csak holnap derül ki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: