DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamilton: Remélem, a beállításom a futamon kifizetődik

A Bahreini Nagydíj kvalifikációját a kilencedik helyen záró Hamilton elárulta: a futamon előnyösebb taktikát választotta csapattársával szemben, ám így is meglepte a gyenge Q3-as szereplés.

Meglepő eredményt láthattunk a 2024-es szezon első időmérő edzésén a Mercedes hétszeres világbajnokától: Lewis Hamilton mindössze a kilencedik helyre kvalifikálta magát, fél másodperces hátrányban a pole-pozíciót megszerző Max Verstappenhez képest. Csapattársa, George Russell is számottevően előrébb végzett – Verstappen idejétől három tizeddel lemaradva a harmadik helyről vághat neki a Bahreini Nagydíjnak.

Az időmérőt követően Hamilton így értékelte a teljesítményét a Sky Sports kamerái előtt: „Nem volt kifejezetten jó, de nagyon izgatott vagyok, hogy végre itt lehetünk.”



„George tempója és helyezése kiemelkedő, remekül tükrözi, milyen keményen dolgozott az egész csapat a téli szünet alatt. Nagyszerű érzés egy olyan autóban ülni, amivel képesek vagyunk küzdeni a többiek ellen.”

Eltérő taktikán Russelltől

Hamilton így indokolta csapattársa előkelőbb kvalifikációs helyezését: „Részemről, Bono és mindenki más is remek munkát végzett, egyedül én szenvedtem ma az időmérőn. A tegnapunk jobb volt, ugyan azt a beállítást használtuk George-dzsal, azonban ezt követően ő balra ment, én meg jobbra.”

„A jobb oldali irány egyáltalán nem az időmérős teljesítményre fektette a hangsúlyt, de több benzinnel magabiztosabbnak éreztem magam – remélem, ez holnap kifizetődik nekem. Többet feláldoztam ma, mint amennyit szerettem volna. Kemény lesz a futamon csatázni az előttem levő, gyors autókkal, de izgalmas versenyre számítok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: