DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Az Alpine versenytávon erősebb lehet?

Katasztrofális időmérőt teljesített az Alpine Bahreinben, a két versenyző ennek ellenére igyekezett pozitív maradni, és hangsúlyozták: bíznak a csapatban.

Senki nem lehet annyira csalódott az F1-es Bahreini Nagydíj időmérőjét követően, mint az Alpine, hiszen a francia gyártó két versenyzője az utolsó két helyre kvalifikálta magát, megerősítve azt, amit a tesztek és a szabadedzések alapján sejteni lehetett: az A524-es jelenleg nem képes felvenni a versenyt még csak a középmezőnnyel sem.

A pilóták ennek ellenére igyekeztek pozitívak maradni, Esteban Ocon arra számít, hogy hosszú távon versenyképesebbek lehetnek, mint egy körön: „A kvalifikáció nehéznek ígérkezett, és ez be is igazolódott. Fontos, hogy felismerjük, hol kell javulnunk, és ezt már nagyon korán beazonosítottuk. Ahogy a rádióban is mondtam, bízom a csapatban, és bízom benne, hogy tovább tudunk fejlődni” – nyilatkozta az egyszeres nagydíjgyőztes, majd így folytatta:

ocon-2024-bahrein



„A hétvégi teszteken és az edzéseken végig javítottunk az autón, ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy a kvalifikáció második szakaszába jussunk. Holnap egy hosszú verseny lesz, és úgy gondolom, közelebb leszünk a többiekhez, mint rövid távon. Megpróbálunk majd egy tiszta versenyt futni, és előrébb lépni a mezőnyben, aztán meglátjuk, hogy hova jutunk.”

A pletykák szerint a csapattól Oconhoz hasonlóan elvágyódó Pierre Gasly még csapattársától is jelentősen lemaradt, s elismerte, úgy érzi, hogy nem sikerült tökéletesen minden az ő oldalán a garázsnak:

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a szezon kezdet, de persze mindig nehéz elviselni, ha az ember a Q1-ben kiesik. Részemről valószínűleg nem maximalizáltunk mindent a mai edzésen, a forgalom miatt nagyon zűrös volt a kivezető kör, és a gumik nem voltak jó ablakban az optimális köridőhöz.”

gasly-2024-bahrein

Akárcsak Ocon, Gasly is igyekezett pozitív üzenetet megfogalmazni a csapat felé: „Ennek ellenére nehéz lett volna sokkal előrébb jutni. Tudjuk, hogy hol tartunk, a csapat pedig teljes erőbedobással és rendkívül keményen dolgozik azon, hogy folyamatosan fejlesszük az autót. A legfontosabb, hogy csapatként összetartunk.”

„A versenynapon azonban mindig sok minden történhet” – folytatta Gasly. „Megpróbálunk maximalizálni mindent, ami a kezünkben van, és a lehető legtöbbet kihozni belőle. Végig nyomni fogjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: