DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Russell őrült versenyben bízik holnap

A harmadik helyre kvalifikáló George Russell arra számít, hogy sokadmagával együtt csak a második helyért küzdhet az F1-es Bahreini Nagydíjon – de bízik „valami őrületben”.

Az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének egyik kellemes meglepetését George Russell szolgáltatta, aki a harmadik rajthelyet szerezte meg a Mercedesszel, megelőzve többek között Carlos Sainz Ferrariját és Sergio Perez Red Bullját – valamint csapattársát, aki hat hellyel mögötte végzett és mindössze az ötödik sorból várhatja a rajtot.

russell-2024-bahrein



„A gyárban mindenki elképesztő munkát végzett, hogy Lewis és én egy olyan autót kapjunk, amelyben sokkal jobban érezzük magunkat, és amire lehet építeni” – kezdte az időmérőt követő nyilatkozatát a brit versenyző.

„De végső soron még mindig Max van az élen, nekünk pedig még sok mindent kell behoznunk. Ha megnézzük az elmúlt két év bahreini kvalifikációs teljesítményét, és a versenytempót, akkor a harmadik rajthely egy jó pozíció” – folytatta Russell, aki arra számít, hogy a második helyért nagy csata lehet holnap, amiben ők is benne lesznek:

russell-bahrein-2024

„Rengeteg munka van mögöttünk, egyértelmű, hogy nagy lépést tettünk előre az egykörös tempó terén, és reméljük, hogy közben nem áldoztuk fel a versenytempót. Szerintem Maxot leszámítva mindenki nagy küzdelemben lesz, a Red Bull viszont nagyon erős, Max pedig remek munkát végez” – fejtette ki a brit, aki nem bánná, ha holnap kicsit megkavarodnának a dolgok:

„Ha lesz rá lehetőségünk, az élre állunk, de végül is mindannyian a második helyért küzdünk. Bár ki tudja, ez a szezon első versenye, nagyon izgatottan várom, és reménykedjünk abban, hogy lesz valami őrület.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: