DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Kissé váratlan” – Verstappent meglepte a pole

A Q3 előtt egy felvonást sem zárt az első helyen az F1 címvédő világbajnoka. Pályafutása 33. pole-pozíciójából szoros Bahreini Nagydíjra számít szombaton.

1:29,179: ez a köridő ért rajtelsőséget a 2024-es Bahreini Nagydíjra Max Verstappennek, annak ellenére, hogy nem az időmérő legjobb köre volt. A Q2-t holland előtt élen záró Charles Leclerc azonban lassult a Q3-ra, ennek következtében Verstappen 2023-hoz hasonlóan pole-pozícióval kezdi címvédő szezonját Bahreinben.

Az időmérő után nyilatkozó Verstappen kiemelte, a tapadási szint megfelelő volt, de a szél megnehezítette az ideális kör összefűzését az időmérőn:

„A pályán nagy volt a tapadás, de az elmúlt két napban a szél miatt trükkös volt összerakni az egész kört, és ez volt igaz az időmérőn is. A Q1 és Q2 között természetes, hogy gyorsabb vagy, de a Q3-ból már nehezebb volt kihozni mindent. De nagyon örülök, hogy megszereztem a rajtelsőséget” – nyilatkozta a kvalifikáció leintése után Max Verstappen, sőt azt is beismerte, némileg meglepte, hogy a nagydíjhétvége, amelyen Mercedest és Ferrarit is láttunk az első helyen, az ő rajtelsőségét hozta.



„Kissé váratlan volt, de szerencsére az autó életre kelt az időmérőn, és úgy összességében jobban boldogultam vele” – mondta a 33. pole-pozícióját szerző Verstappen. „Tegnap már elmondtam, hiányzik pár dolog a tökéletes egyensúlyhoz, ami a szél miatt nem is volt elérhető ma. De szerencsére a jó irányba mozdultunk el mára, így oda tudtunk lépni, az időmérőn pedig történt még egy lépés.”

Szoros versenyre számít Verstappen

„A futam szintén szoros lesz” – jósolta a holland a közép-európai idő szerint szombaton 16 órakor induló versenyre vonatkozóan. „Jók a kilátásaink, de holnap meglátjuk. Bízom benne, hogy erős versenyünk lesz.”

Ami Verstappen bahreini versenyeredménylistáját illeti, a 2023-ban nyertes hollandnak a tavalyi egyetlen győzelme a pályáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: