DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sokkal több volt a McLarenben Norris szerint

Akár az első sor is meglehetett volna Lando Norrisnak a bahreini kvalifikáción, végül azonban csak a hetedik hely jutott a britnek. A holnapi futamot bizakodva várja a McLaren brit pilótája.

Ígéretesebbnek tűnt a McLaren tempója az időmérő bizonyos pontjain, mint amilyennek végül a Q3-ban bizonyult. Lando Norris végül a negyedik rajtsorból kezdheti majd a Bahreini Nagydíjat, mellé fiatal csapattársát, Oscar Piastri sorakozik fel. Norris az elszalasztott lehetőség ellenére igyekezett a pozitívumokra koncentrálni az időmérő után.

„Hibáztam az első és a negyedik kanyarban, így az első szektorom valószínűleg három tizeddel lassabb lett, mint amilyennek lennie kellett volna. Ha csak egy tizeddel gyorsabb lettem volna, négy pozícióval előrébb végeztem volna. Vegyes érzéseim vannak, mivel az autó jobb lett az időmérőn, főleg a szél elcsendesedésével, teljesen életre kelt, csodás volt vezetni. Csak a végén nem tettem azt, amit kellett volna. Ha a hétvége előtt azt mondtad volna nekem, hogy még a második hely is meglehet, meglepődtem volna, de végül volt rá esélyünk, úgyhogy ez egy nagyon jó dolog nekünk csapatként” – értékelt a brit a Sky Sports riporterének.



A bahreini pálya közel sem tartozik a wokingi csapat legerősebb aszfaltcsíkjai közé, tavaly például a szörnyen sikerült szezonnyitójukon Piastri egy műszaki probléma miatt kiesett, míg Norris maga is gondokkal küszködött, csupán a 17. lett. Most viszont bizakodóan tekint a holnapi futam elébe a papaya gárda csillaga a korábbi nehézségek ellenére.

„Azt mondták nekem, hogy holnap melegebb lesz, mint ma, azt nem igazán várom. Eddig még nem sikerült 12-13 körnél többet megtennem egy huzamban, mert volt pár problémánk a teszten. De azóta sokat tanultunk, én magam is a tegnapi meneteimből. A tempónk jó és tavaly azt is láthattuk, hogy a versenytempónk a legtöbb körülmény közepette erős volt.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: