DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Már nem tartja lehetetlennek a dobogót Alonso

Egy hete még azt mondta volna, kizárt, a várakozásokat felülmúló hatodik hely után már máshogy látja az Aston Martin helyzetét az F1 spanyol világbajnoka.

Nehéz volt meghatározni az Aston Martin erősorrendben elfoglalt helyzetét a bahreini tesztelés során, a pénteki szabadedzésekből azonban már ki lehetett olvasni, hogy a silverstone-i csapatnak van keresnivalója a McLaren, a Mercedes és a Ferrari triója ellen. Ezt támasztotta alá a Bahreini Nagydíj időmérője is, melyen Fernando Alonso az első két etapban egyaránt ötödik lett, aztán a Q3-ban alternatív taktikával, egyetlen gyorskörrel is hatodik pozíciót biztosított be a rajtrácson.

„Pompásan érzem magam, nem számítottam rá, hogy ennyire versenyképesek leszünk. A téli tesztelés rendben volt, de nem hoztuk az éllovasok tempóját. A három szabadedzésen aztán versenyképesek voltunk, de az már tavaly kiderült, hogy a szabadedzéseken néha eltérő motormódot használunk, az időmérőn pedig aztán reálisabb képet kapunk” – részletezte a szahíri hétvége eddigi alakulását a tévékameráknak Alonso.



„Harcban lenni és egy tizeden belül kerülni a Ferrarihoz képest teljességgel váratlan volt számunkra” – mondta Alonso. Carlos Sainz, a hátrébb végző Ferrari-pilóta két helyezéssel és csupán négy századmásodperccel van előtte, de a kvalifikáción második Charles Leclerc-hez képest is csak másfél tized a differencia.

Mit vár Alonso a szombati Bahreini Nagydíjon?

Erre a kérdésre optimista, vagy fogalmazhatunk úgy, már kevésbé pesszimista választ adott a kétszeres világbajnok, aki a teszt végén még elképzelhetetlennek tartotta volna a 2023-as szezonindító dobogó megismétlését.

„Nehéz lesz, mert egy szoros mezőnyben, a forgalomban a gumik is jobban fogynak, ez jelenti majd a kérdőjelet mindenki számára. Ha egy hete kérdeztek volna meg erről, azt mondtam volna, száz százalékosan kizárt a dobogó. Most már nem mondhatom ezt, ami jó hír…” – nyilatkozta az időmérő után Alonso, aki egy éve a bahreini hétvége meglepetése volt harmadik helyezésével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: