DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Hamilton sem érti a Mercedes tempóját

Andrew Shovlin szerint Verstappen azért így is kényelmes előnyben van a versenytempó terén, de mögötte szoros lehet a küzdelem. A Mercedes javult.

A semmiből zárta az élen a csütörtöki napot Bahreinben a Mercedes: a második szabadedzésen Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, a második helyre pedig George Russell ért oda a másik W15-össel. 

Erre a tempóra még maga a csapat sem számított:

„Őrült nap volt, elkéstem reggel, aztán az első szabadedzésen meglepődtünk, mert nagyon fújt a szél, és mindenki számára nehéz volt a helyzet. Nagyon más volt a pálya múlt héthez képest” – mondta a nap végén Hamilton.

f1-hamilton-mercedes-bahrein



„Amúgy az érzés rendben volt, de nem tudtuk, hogy hol állunk. Viszont eszközöltünk módosításokat az edzés során, és nem értem… sokkoló ott látni magunkat, ahol vagyunk, de egyelőre elfogadjuk. Nem előzhetjük meg magunkat, továbbra is le kell szegni a fejünket, dolgozni a beállításokon, és többet kihozni belőle” – magyarázta, majd kimondta a lényeget:

„A versenytempónk meg sem közelíti a Red Bullt, szóval van min dolgoznunk.”

 

Az egykörös tempón dolgoztak

Andrew Shovlin, a csapat vezető pályamérnöke bevallotta: sokat dolgoztak az időmérős teljesítményükön a múlt heti teszt óta, de a versenyetapjuk most messze van a Red Bulltól.

„Inkább az egykörös tempó miatt aggódtunk, mindkét pilótánk dolgozott a szimulátorban azóta, és a mai teljesítményből az látszik, hogy javultunk. Persze nem telünk el magunkkal, sok minden függ a motormódoktól és a benzinmennyiségtől, amivel sok időt lehet találni. De az biztató, hogy a múlt heti kép javulni látszik” – mondta.

„A versenytempós adatok is szorosnak látszanak, bár Verstappen továbbra is kényelmes előnyben van, ahogy láttuk múlt héten, de mögötte szoros csata lehet a dobogós helyezésekért. Tudjuk, hogy még nagyon sokat dolgozhatunk az egyensúlyon, és még csak most kezdtünk a W15-össel, sokat tanulunk róla.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: