Kubatov Gábor elmondta, mit gondol Magyar Péterről

2024.02.21. 08:49
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, a Fidesz pártigazgatója az új köztársasági elnökről, a főpolgármester-választásról és Magyar Péterről is kifejtette véleményét nemrég egy interjúban.

Kubatov Gábor a Blikk Talk! című beszélgetős műsorban a következő főbb kijelentéseket tette:

  • Mikor arról kérdezték, sejti-e, ki lesz az új köztársasági elnök, Kubatov elmondta, hogy nem tudja, de az biztos, hogy ez egy olyan komoly döntés, amire „aludni kell egyet”, hiszen „nem a 2-es portást választjuk meg”.
  • A főpolgármester-választással kapcsolatban Kubatov Gábor elmondta, hogy imádja Budapestet, és humorosan hozzátette, szívesen lenne a főpolgármester, de „jelölt nem lesz, és nem is akar ezzel különösképpen foglalkozni”. Hozzátette, hogy a szókimondása miatt „nem biztos benne, hogy őt ebben a városban szívesen látnák” főpolgármesterként, mivel túl sok benne az indulat ehhez a feladatkörhöz.
  • „Állítom, hogy a Fideszben sokkal különb emberek vannak, főleg a mostani főpolgármesternél. Nagyobb tapasztalattal bírnak, rend van a fejükben” – jelentette ki a Fidesz pártigazgatója, majd annyit elárult, hogy szerinte legkésőbb április elején várható, hogy a kormánypárt előálljon a jelöltjével.
  • Magyar Péterről Kubatov Gábor annyit mondott, hogy „járt hozzájuk meccsre”, és néztek együtt mérkőzéseket, de ott „öt szónál többet nem beszéltek”.
  • „Nekem (Varga) Judit volt a kollégám, a párttársam, szerintem kiváló munkát végzett. És szerintem az ő válófélben lévő férje kicsit zavarodott helyzetben van. Ráadásul ő mindig is egy kicsit amolyan futballistafeleség státuszban volt. Mégiscsak a felesége töltötte be az igazságügyi miniszteri posztot. Ebben a státuszban volt mindig, s azt gondolom, az a médiafelhajtás, ami jelenleg körülötte van, őt boldogítja” – fejtette ki véleményét Magyar Péterről az FTC elnöke.

Kubatov Gáborral az Index 2023 szeptemberében készített interjút, amely ide kattintva érhető el.

Hogy áll most a Magyar Péter-ügy?

Magyar Péter a Partizánnak adott interjúban, valamint a Facebook is utalt arra, hogy már „ismeri” a titkosszolgálatok működését, és felidézett egy találkozót a miniszterelnök hivatalában. Ennek nyomán a sajtóban is elterjedt egy olyan narratíva, miszerint a titkosszolgálatok „megfenyegették” őt.

Mint beszámoltunk róla, kedden összeült a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága, ahol napirendre kerültek Magyar Péter állításai is. Az ülés után több résztvevő is azt állította, hogy a meghallgatáson elhangzottak tükrében semmilyen törvénytelen lépést nem követhettek el a titkosszolgálatok.

Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban, külső engedélyes eszköz használatára személyével összefüggésben nem került sor, illetve a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót. Az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot

– írta az üggyel kapcsolatban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán.

Erre Magyar Péter szinte azonnal reagált – szintén közösségi oldalán –, a következőt írva: „Kocsis Máté, mint az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes tagja ma nagy dirrel-durral bejelentette, hogy hazugság, amit állítottam a Partizán-interjúban, és a titkosszolgálatok egyetlen tagja sem tárgyalt velem a Karmelita kolostorban. A probléma ezzel csak az, hogy én ilyet nem is állítottam soha.”

Borítókép: Kubatov Gábor (Fotó: MTI / Illyés Tibor)