DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszonykor napi faültetés – aztán irány Misano

Kiss Norbi ötszörös Európa-bajnok autóversenyző, Ignácz Balázs főispán, Szalóki Péter, Kápolna alpolgármestere, Szomszéd Lajos üzletember, Náksi Attila Dj, Báder Ernő prímás és Dr Illés Zoltán, az Orbán-kormány korábbi államtitkára is helyesli a tervet, ezért eljönnek fát ültetni.

Norbi idei versenyszezonja előtt ez lesz az utolsó „hobbiprogramja” kápolnai Macskaárvaházában.

Kiss Norbi Macskaárvaáh_1



„Keresztény és népi hagyományainkhoz, a Kárpát-medence flórájának és faunájának bioritmusához sokkal jobban illeszkedik március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján egy fák és cserjék ültetésével színesített zöld ünnepnap, mint a hetvenes években kitalált április 22-i Föld Napja, ami általában már egyáltalán nem ideális időpont szabadföldi növények ültetésére. Ezért az idei évtől megpróbálunk egy régi népi-vallási hagyományt felelevenítve új hagyományt teremteni, és március 25-én, hétfőn, Gyümölcsoltó Boldogasszony Napján, ezen a  gyönyörű szakrális és természetbarát napon ünnepelni a teremtett világot, a körnezet, a természet és az állatok védelmét” - fogalmazott Bóday Pál, a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki hozzátette: természetesen mindezt nem a Föld Napja ellenében.

Gyümölcsoltó1

„Április 22. tökéletes alkalom a környezet, természet és állatvédelmi edukációra, az iskolai zöld közösségi programokra, de fákat, cserjéket akkor ültessünk, amikor ösztönösen, bolygónk bioritmusához igazodva, természetszerető elődeink is tettét: március 25-én Gyümölcsoltó Boldogasszony Napján.”

főispán

A kápolnai állatvédő aktivista gondolatát szimpatikusnak találta az egyébként agrárszakember Ignácz Balázs, Heves vármegye főispánja is, aki elfogadta a meghívást a rendezvényre, de Dr. Illés Zoltán ökológus, egyetemi tanár, az Orbán-kormány korábbi környezetvédelmi államtitkára, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszteri biztosa is, aki szintén kiveszi a részét ez alkalommal Kápolnán a madár és méhecskebarát fák és cserjék ültetéséből.

illés zoltán

De Szomszéd Lajos egri üzletember, a Macskaárvaház egyik legrégebbi támogatója is jelen lesz. Míg Kiss Norbert, ötszörös Európa-bajnok, világbajnok autóversenyzőnek, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagjának ez lesz az olaszországi Misanóban induló versenyszezonja előtt az egyik utolsó állat- és természetvédelmi közösségi programja. Náksi Attila, nemzetközi hírű sztár DJ, zenei producer ebből az alkalomból, több, mint fél év után látogat majd vissza Kápolnára, ahol együtt fognak madárbarát cserjéket ültetni zenésztársával, Kápolna világhírű hegedüművész, prímásával, Báder Ernővel.

lajos

„Rajtuk kívül természetesen velünk lesznek a Szurkolók az állatokért aktivistái, számos barátunk, önkéntesünk, támogatónk és Kápolna alpolgármestere, Szalóki Péter is jelezte részvételét ezen a magyar hagyományok szempontjából is jeles napon. Ugyanígy velünk lesz állatvédő mozgalmunk mobilitás partnere, Képe Tibor a Hyundai Hatvan tulajdonosa. De az idén negyedszázados  Jet Power Hungary Kft, a Can-Am quadok, homokfutók és trike-ok hazai importőre is jelezte: öt méhecskabarát, mézelő fa elültetésével itt ünnepli meg sikeres modelljének, a Can-Am Rykernek az ötödik szülinapját.”

szurkolók3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: