A kormányt okolja a DK, amiért az Országos Mentőszolgálat nem biztosítja az ellenzéki tüntetésüket: nem maradt el az OMSZ reakciója sem

2024. feb 20. 16:44
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
/ Fotó: Blikk/Pozsonyi Zita

Megírta az OMSZ, hogy miért nem vállalják a rendezvény biztosítását, amelyet a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – Zöldek közösen szerveznek február 25-ére, a Parlament mellé / Fotó: Blikk/Pozsonyi Zita

Február 25-re hirdettek meg ellenzéki tüntetést a Parlament mellé, amit a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – Zöldek közösen szerveznek.

A Blikk is beszámolt róla, hogy az Országos Mentőszolgálat – a DK állítása szerint – kapacitáshiányra hivatkozva nem vállalta a rendezvény egészségügyi biztosítását.

"Soha nem fordult még elő, hogy az Orbán-kormány a mentőszolgálatot arra utasította volna, hogy a demokratikus jogukkal élő tüntetők egészségügyi ellátását megvonja, megsértve ezzel az ellenzéki demonstrálók gyülekezési jogát" - írták a közleményükben.

Újabb tüntetés Budapesten: nem várt akadály gördült a közös ellenzéki megmozdulás elé

Újabb tüntetés Budapesten: nem várt akadály gördült a közös ellenzéki megmozdulás elé

Most az OMSZ is reagált: azt írják, hogy nem kötelesek ilyen rendezvényeket egészségügyileg biztosítani. Szavaik szerint ez egy egészségügyi szolgáltatás, aminek semmi köze nincs a politikához. Szabad kapacitása terhére, alaptevékenysége veszélyeztetése nélkül vállalhat csak ilyen feladatot az OMSZ - írja a Telex.

Mint írják, azért nem vállalják a február 25-i rendezvény egészségügyi biztosítását, mert nagy mentőkapacitást igénylő budapesti sportrendezvény és egy belvárosi tömegrendezvény is lesz ezen a napon. Ráadásul a DK képviselője csak 2024. február 14-én kért a szolgáltatásra árajánlatot, ekkorra pedig már az előbbi két rendezvény biztosítását már megrendelték. Ezért nem volt már szabad kapacitása az OMSZ-nak arra, hogy az ellenzéki tüntetést is biztosítsa.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

tüntetés

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

DK Demokratikus Koalíció OMSZ tüntetés ellenzék Országos Mentőszolgálat