Magyarországon forgatták, mindenki várja és hamarosan jön – Ezt kell tudnia a Dűne második részéről, még mielőtt megnézi

2024. feb 20. 12:30
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Timothée Chalamet és Josh Brolin a folytatásban/Fotó: IMDB

Timothée Chalamet és Josh Brolin a folytatásban/Fotó: IMDB

Február 29-én Magyarországon is bemutatják a Dűne második részét. 2 és fél évvel az első rész megjelenése után jön a Dűne folytatása Timothée Chalamet és Zendaya főszereplésével. Az új film Frank Herbert 1965-ös Dune című regényének adaptációjának második része. Az írói sztrájk miatt csúszott a megjelenés, ugyanis már tavaly év végére várták a moziba a rajongók. Most azonban már nem kell sokat várnunk hazánkban sem, hogy megtudjuk, hogyan folytatódnak Paul Atreides kalandjai.

A folytatásban visszatér Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling és Javier Bardem is, azonban új arcokat is láthatunk majd.

Új szereplők a folytatásban

Az első film sikere után nem sokkal később bejelentették a folytatást is. Az is kiderült, hogy a második részben szerepet kapott az Elvis szerepért Golden Globe-ot nyert Austin Butler, valamint Hollywood egyik legnépszerűbb jelenlegi színésznője, Florence Pugh is, akit legutóbb az Oppenheimerben láthattunk. A szereplőgárdához azonban csatlakozott még Christoper Walken, Léa Seydoux, Souheila Yacoub és Tim Blake Nelson is.

A közvetlen világsztár: Timothée Chalamet boldogan fotózkodik Budapest utcáin a rajongókkal

A közvetlen világsztár: Timothée Chalamet boldogan fotózkodik Budapest utcáin a rajongókkal

Magyarországon is forgattak

Az első rész után ismét visszatértek a világsztárok Budapestre 2022 nyarán. A filmet teljes egészében IMAX kamerákkal forgatták, új forgatási helyszíneket és díszleteket használtak „az ismétlés elkerülése érdekében”. 2022 novemberében a stáb Abu-Dzabiban folytatta a munkát, de jártak Olaszországban is. A forgatás 2022. december 12-én fejeződött be. A szerencsés rajongók találkozhattak a film főszereplőivel. Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh és Austin Butler gyakran örömmel fotózkodtak a rajongókkal.

Austin Butler (jobbra) felismerhetetlen a Dűnében/Fotó: IMDB

Austin Butler (jobbra) felismerhetetlen a Dűnében/Fotó: IMDB

Sőt, Zendaya esete még különlegesebb volt, ugyanis a párja, Tom Holland többször meglátogatta, és még a turista osztályon is lencsevégre kapták a New Yorkból érkező járaton. A világhírű színésznőről pedig a bevándorlási hivatalban is készült egy felvétel.

Florence Pugh Irulan hercegnő szerepét kapta meg/Fotó: IMDB

Florence Pugh Irulan hercegnő szerepét kapta meg/Fotó: IMDB

Erről szól a történet

A történet Paul Atreides-t követi, amint egyesül a sivatagi Arrakis bolygó fremen népével, hogy megnyerje a Harkonnen-ház elleni háborút. Kevesen tudják, de a második filmre nem kötöttek előre gyártási szerződést, így csak az első sikere miatt valósulhat meg. Bár Villeneuve aggódott a folytatás bizonyossága miatt, miután az első filmet egyszerre mutatták be a mozikban és az HBO Max-on. A rendezőnek pedig azt mondták, hogy csak akkor lehet második rész, ha a streaming-szolgáltatón is remek eredményeket produkál, ám szerencsére így lett.

Zendaya és Timothée Chalamet csókja a folytatásban/Fotó: IMDB

Zendaya és Timothée Chalamet csókja a folytatásban/Fotó: IMDB

Anya Taylor-Joy is szerepet kapott

A Dűne készítői mindenkit meglepettek, ugyanis nemrég derült csak ki, hogy Anya-Taylor-Joy, A vezércsel című sorozat sztárja is feltűnik a folytatásban. A színésznő megjelent a londoni premieren is, ám nem tudni, milyen szerepet kapott, de az kiderült, hogy fontos karaktert alakít a franchise-ból. A hír azért lepett meg mindenkit, mert mostanáig nem szerepelt Anya Taylor-Joy a film plakátjain vagy előzeteseiben.

Anya Taylor-Joy a premieren/Fotó: Northfoto

Anya Taylor-Joy a premieren/Fotó: Northfoto

Jöhet a harmadik rész?

Nemrég kiderült, hogy Villeneuve készen áll arra, hogy a második regényt, a Dune Messiáson alapuló harmadik filmet is elkészítse. Hozzátették azonban, hogy a folytatás ismét a sikeren múlik majd, tehát először látniuk kell mekkora bevételt hoz a második rész. Sőt arra is fény derült, hogy a rendező egy televíziós spin-off sorozatot is tervez, ám arról még bővebb információkkal nem szolgáltak.

Bejárják a világot a Dűne sztárjai

A színészek ebben a hónapban már ott voltak a mexikói, a párizsi, valamint a londoni bemutatón is. Kiderült, hogy a sztárok a való életben is jó barátságot ápolnak egymással, és különböző interjúkban boldogan meséltek a közös munkáról. Azonban a legnagyobb figyelmet egyértelműen Zendaya kapja, aki merészebbnél merészebb ruháival hívja fel magára a figyelmet. Legutóbb például robotnak öltözött, amikor Londonban jártak:

Zendaya egy nagyon extrém ruhát választott/Fotó: Northfoto

Zendaya egy nagyon extrém ruhát választott/Fotó: Northfoto

Timothée Chalamet pedig boldogan pózolt a rajongóival is/Fotó: Northfoto

Timothée Chalamet pedig boldogan pózolt a rajongóival is/Fotó: Northfoto

Ha pedig még nem látta az előzetest:
BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

a dűne

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

düne Timothee Chalamet austin butler zendaya Florence Pugh