DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Miért akarja magával vinni az embereit a Ferrarihoz Hamilton?

Martin Brundle szerint Hamiltonnak is úgy be kell ágyaznia magát a Ferrarinál, ahogy annak idején Michael Schumacher tette. De lesznek nehézségei az új közegben.

Lewis Hamilton Ferrarihoz való beilleszkedéséről beszélt Martin Brundle a Sky Sportsnak. A korábbi F1-es pilóta úgy véli, hogy a brit pilótának mindent meg kell majd tennie azért, hogy igazán magáénak érezhesse Maranellót, pláne azért, hogy Maranello is a sajátjának érezhesse őt.

„Procedúrák, filozófiák, hogy hogyan szereti, ha az autója működik, hogy mit kedvel, hol szeret ülni, és hogy mire van szüksége ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot. Ezeket kell meghonosítania, és nehéz dolga lesz, mert szerintem nem beszéli a nyelvet, főleg nem úgy, ahogy a csapat, vagy ahogy Charles Leclerc beszéli” – mutatott rá a problémára Brundle.

f1-hamilton



„Szóval ki kell találnia, hogy mit kell tennie, és szerintem ezért szeretné magával vinni néhány emberét. Ez nem lesz könnyű a szerződések miatt, de értem, hogy miért szeretné a sajátjait magával vinni: a kezdeteknél ez sokat segíthet. De szerintem így is nagy tiszteletet kap majd, és amit ő kér, azt a csapat teljesíteni fogja” – tette hozzá.

Ezzel együtt azt gondolja, hogy Hamiltonnak át kell éreznie a speciális Ferrari-kultúrát, ha sikeres akar lenni a Scuderiánál.

„Schumacher nagyon beágyazta magát Fioranóban, ott volt az edzőterme, mindene, sok időt töltött ott, a hogy Leclerc és Sainz is. Szerintem ha Lewis tényleg gyorsan szeretne beilleszkedni egy ennyire más csapathoz az eddigi csapataihoz képest, akkor neki is nagyon erősen be kell magát ágyaznia ebbe az egészbe.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: