DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Red Bull: Az első tesztnap teljesen Verstappené

A Haas megosztja a napokat a pilótái között, a Red Bull viszont Verstappennek és Pereznek is ad egy-egy teljes napot egyedül.

Szerdán megkezdődik az F1 idei szezon előtti tesztje, ami három napig tart majd, és nem lesz folytatása – Bahreinben köröznek majd a csapatok szerdán, csütörtökön és pénteken, majd jövő csütörtökön ugyanitt már az első nagydíj szabadedzéseit kell teljesíteniük.

Ezen a három napon magyar idő szerint reggel 8 és délután 17 óra között tart majd a gyakorlás, de fontos, hogy ez csapat csak egy autóval tesztelhet egyszerre, így minden versenyzőnek alig másfél nap felkészülés jut a szezonrajt előtt – ez ellen Fernando Alonso múlt héten ismét felemelte a szavát.

Egyelőre három csapat jelentette be, hogy hogyan osztja fel az időszakokat a versenyzői között, a Red Bull, az Alpine és a Haas.

f1-verstappen-redbull-teszt



A világbajnok istállónál szerdán egész nap Max Verstappen vezetheti az RB20-ast, csütörtökön délelőtt jön Sergio Perez, majd délután ismét a holland körözhet, végül pénteken egész nap Perezé lesz a pálya.

A Haasnál senki sem kap egész napokat, szerdán délelőtt Kevin Magnussen, délután pedig Nico Hülkenberg tesztelhet, csütörtökön megfordul a sorrend és a német jön délelőtt, a dán délután, pénteken pedig ismét fordul a kocka és a szerdai menetrend szerint vezethetik majd a VF-24-est.

Ugyanígy gondolkodott az Alpine is, szerdán és pénteken Ocon-Gasly, csütörtökön pedig Gasly-Ocon sorrendben ülhetnek majd be az autóba.

A Ferrari egyelőre annyit közölt, hogy szerdán Charles Leclerc dolgozhat délelőtt és Carlos Sainz délután.

A többi csapat egyelőre nem közölte, hogy pontosan milyen elosztásban alkalmazza a versenyzőit ezen a három napon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: