Nem hittek a szemüknek a tudósok, amikor meglátták a békát: hihetetlen, hogy mi nőtt ki a testéből

Fotó készült a különös állatról.

Gomba nőtt ki a békából
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy olyan különleges békát találtak a tudósok, amelynek testéből egy gomba nőtt ki. Ez az első alkalom, hogy ilyen kinövést figyeltek meg egy élő állatszöveten. A béka a furcsa körülmények ellenére teljesen egészségesnek tűnt.

Gomba nőtt ki a békából

Az indiai Kudremukh-hegylánc lábánál találtak rá a tudósok arra az aranyhátú békára (Hylarana intermedia), melynek testéből egy gomba sarjadt. 

A tudósok teljesen megdöbbentek, amikor meglátták a néhány centiméteres, ágon pihenő kétéltűt, hiszen a természetben ilyet korábban még soha nem láttak. Az állat bal oldalából állt ki az apró, kalappal rendelkező kígyógomba (Mycena), melynek példányait leggyakrabban korhadó fákon lehet megtalálni. 

Az indiai tudósok úgy ítélték meg, hogy a béka egészséges, és nem zavarja a nem mindennapi lakója. A szakemberek szerint a gomba talán egy, a béka bőrén található sérülésből nőtt ki, de csak találgatásokba bocsátkozhatnak, hiszen nem gyűjtötték be az állatot további vizsgálatokra, derült ki az Oddity Central cikkéből.

Állatok és gombák együttélése nem példátlan az állatvilágban, mi is beszámoltunk például egy hangya és egy gomba bizarr fúziójáról. Erről ide kattintva olvashatsz.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Légy óvatos ha pendrive-ot veszel! Nagyon rosszul járhatsz

Egy friss kimutatás szerint egyre rosszabb minőségű adathordozók kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Elolvasom

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük