Amerikai hajót ért rakétatámadás az Ádeni-öböl térségében

2024. feb 19. 21:02
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Amerikai hajót ért rakétatámadás az Ádeni-öbölben / Fotó: Pexels, Illusztráció /

Amerikai hajót ért rakétatámadás az Ádeni-öbölben / Fotó: Pexels, Illusztráció /

Rakétatámadás ért egy görög zászló alatt közlekedő amerikai teherszállító hajót az Ádeni-öböl térségében.

Görög hajózási minisztériumi források és az Ambrey brit tengeri biztonsági cég hétfőn közölte, hogy rakétatámadás ért egy amerikai hajót az Ádeni-öböl térségében. Egy görög zászló alatt közlekedő, amerikai tulajdonú teherszállító hajót ért rakétatámadás az Ádeni-öböl térségében – számolt be az esetről az MTI.

A támadás hírét a brit haditengerészet tengerhajózási biztonsági információs szolgálata (UKMTO) is megerősítette. Közleményükben leírták, hogy jelentést kaptak egy hajóról, amely az Áden, jemeni kikötővárostól 160 kilométerre keletre robbanást jelzett a közvetlen közelében. A Sea Champion nevű hajó és 23 fős legénysége Argentínából Ádenbe szállított gabonát, amikor támadás érte. Két támadási kísérlet történt rakétákkal, amelyek 10-15 méterre a hajótól robbantak fel, megrongálva egy ablakot. Az Ambrey és az UKMTO egyaránt azt közölte, hogy a hajó és legénysége, köztük öt görög állampolgár, biztonságban vannak és egy közeli kikötőbe tartanak.

A térségben több hasonló eset is történt az elmúlt időszakban, amit az Irán által támogatott húszik követhettek el, hiszen ők az októberben kirobbant konfliktus óta azokat a kereskedelmi vagy hadihajókat bombázzák, amik a Vörös-tengeren közlekednek és feltehetőleg Izrael felé tartanak. A jemeni húszi lázadók legutóbb hétfőn közölték, hogy támadást intéztek a Rubymar nevű brit hajó ellen az Ádeni-öböl térségében, a Báb el-Mandeb szorosnál. Eközben az amerikai Középső Parancsnokság (CENTCOM) bejelentette, hogy öt légitámadást hajtott végre húszi katonai célpontok, köztük egy tengeri drón ellen.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

hajó Vörös-tenger rakétatámadás