DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Hírösszefoglaló

Kit szerződtet a Mercedes? – Hétfői F1-es hírek és sztorik

Hamilton utódlása az egyik központi téma, és valószínűleg még sokáig az is marad, ma is esett szó róla, ahogy többek között az FIA reakciójáról is, amit a Horner-ügyre adtak.

Az F1 egyik élcsapatának szabad ülése komoly érdeklődésre tart számot – nemcsak a versenyzők, de a rajongók és a sajtó részéről is. Erre a február 19. hétfői hírek is jó példát szolgáltatnak, hiszen éppúgy beszámolhattunk Esteban Ocon nyilatkozatáról, melyben kitért arra, hogy jelenleg is a csillagosok „juniorja”, ahogy Martin Brundle véleményéről, aki szerint legalább öt lehetséges Hamilton-utóddal kell számolnunk.

hamilton-2024-shakedown



Aztán itt van a Horner-ügy, mellyel kapcsolatban ma is volt fejlemény: az F1 után az FIA is közleményt adott ki a Red Bullnál zajló folyamatokat illetően – aminek lényegi tartalma persze az volt, hogy nem kommentálják az eseményeket. A Red Bull csapatfőnökének ügye volt Pitwall című magazinunk egyik központi témája – az adás itt tekinthető meg:

Folytassuk a napi beszámolót Fernando Alonsóval, akit az Aston Martin a 2026-ban kezdődő új korszakra is megtartana annak ellenére, hogy abban az évben már 45. születésnapját ünnepli majd. A spanyol klasszis arról beszélt a sajtónak, hogy elsősorban az étkezési és utazási szokásai segítségével szeretne kellően fitt maradni a rekordhosszúságú szezonban.

alonso-2024-shakedown

A VCARB versenyzője, Yuki Tsunoda pozitív első benyomásainak örvendezett a misanói shakedownt követően, s írhattunk ma a csapat előző névadó szponzoráról, az AlphaTauriról is, akik az F1 hivatalos ruházkodási partnere lettek.

A VCARB erős jelölt a mezőny legszebb festését kereső szavazáson is – ezt ide kattintva érhetitek el!

Tsunoda csapattársa, Daniel Ricciardo arról beszélt, hogy 2021-ben akár ő is lehetett volna Charles Leclerc partnere a Ferrarinál, de nem tett meg mindent ennek érdekében, s szintén a VCARB-hoz (és természetesen a Red Bullhoz) kapcsolódik a hír, hogy a japán autósport élő legendája, Takuma Sato vezető tanácsadó lesz a karrierjét végigkísérő Hondánál.

vcarb-pilotak

Még három F1-es vonatkozású hírünk jutott mára: Lando Norris egyik fő célja 2024-ben az, hogy javítson időmérős teljesítményén; Günther Steiner a mai napig nem érti, miért küldték el a Haastól; a Török Nagydíj pedig sajtóértesülések szerint 2026-tól visszatérne a versenynaptárba.

Végül pedig néhány sztori az F1-en kívülről: Pecco Bagnaia zárta az élen a MotoGP katari kollektív tesztjének első napját, elképesztő véget ért egy nevelősorozat időmérője a hétvégén, az F1 Academyben pedig újabb versenyzőt jelentettek be – a szezon legkülönösebb, „rúzsfoltos” festésével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: