DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Legalább öt lehetséges Hamilton-utód van

Következik Hamilton és a Mercedes búcsúturnéja, az elválás azonban nem lesz olyan nehéz, mint állítják – erről beszélt a veterán F1-es Martin Brundle, aki szerint legalább öt lehetséges utóddal kell számolni.

Ahogy a mögöttünk álló hetekben mindenkit, úgy az évtizedekkel ezelőtt F1-es pilótaként, az elmúlt időszakban pedig televíziós szakértőként nagy népszerűségnek örvendő Martin Brundle-t is nagyon foglalkoztatja az év eddigi slágasztorija, Lewis Hamilton Ferrarihoz szerződése.

hamilton-2024-shakedown



A brit F1-veterán többek között arról a narratíváról fejtette ki véleményét a Sky Sports F1-es podcastjében, hogy Hamilton nehéz szívvel hagyja el a Mercedest: „Nem veszem be ezt az egészet” – mondta Brundle. „Lewis egy gép, mely nyerni akar, ez egy jó szerződés, sok pénzt fog kapni, és sok szeretetet.”

„Ez lesz az egyik legnagyobb sztori a világsportban 2025-ben, úgyhogy én csak pozitívumokat látok mindenhol” – tette hozzá, majd arra is kitért, milyen lehet a hétszeres bajnok utolsó szezonja a csillagosok színeiben: „Nem kételkedem abban, hogy mindent belead majd utolsó mercedeses futamának utolsó köréig.”

mercedes-2024

„Felveszi az overált, és 1500 embert képviselve vezeti az autót. Annyira csodálatos kapcsolata volt Hamiltonnak a Mercedes-Benzzel, Totóval és a csapattal, hogy a mindenki okosan kezeli ezt, és szerintem mindannyian nagyon okos emberek, akkor szerintem egyfajta búcsúturnénak fogják tekinteni” – mondta, majd hozzátette:

„Szerintem így kell és így is fogják kezelni, aztán minden jót kívánnak neki abban bízva, hogy a Ferrarival veszíteni fog.”

A Mercedesnek legalább öt lehetősége van

Az átigazolás bejelentése óta az egyik fő kérdés, ami foglalkoztatja az F1-es közvéleményt, az utódlás kérdése: ki ülhet majd Lewis Hamilton megüresedő autójába. Brundle szerint egyáltalán nem kell elsietni a döntést, már csak azért sem, mert a Mercedesnek így is van egy versenyzője, akire a jövőt építhetik.

russell-2023

„George Russellnek megvan a ragyogó önbizalma, tehetsége, gyorsasága és tapasztalata ahhoz, hogy felvegye a kesztyűt, és a Mercedes első számú versenyzője legyen, efelől semmi kétségem” – mondta, majd azt is kifejtette, hogy a csapatnak legalább öt lehetősége van az utódlást illetően:

„Várhatnak és megnézhetik, hogyan teljesít Kimi Antonelli, van egy Esteban Oconjuk, gyanítom, hogy elérhető számukra Carlos Sainz és talán Fernando Alonso is. Mick Schumacher is a csapat tagja, és van még számos más pilóta, szóval szerintem megvárják, hogyan alakul ez a szezon. Miért is kellene most ugraniuk?”

antonelli-2022

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: