Érdi ingatlanháború: hajléktalant találtak a pincében – Áramlopás miatt levágta a szolgáltató az elektromos vezetékeket

2024. feb 19. 17:37
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Rendőri biztosítás mellett kapcsolta le a szolgáltató a rosszhiszemű lakók által birtokolt házat az elektromos hálózatról  Fotó: Blikk

A szolgáltató emberei rendőri kísérettel érkeztek, féltek a házat elhagyni nem kívánó korábbi tulajdonostól / Fotó: Blikk

Az összetákolt vezetékek miatt életveszélyes volt az épület, pedig gyerekek is laktak ott.

Még mindig bujkál a hatóságok elől egy érdi család két tagja, akiket csoportos garázdaság miatt köröz a rendőrség. Eladott házukból a vételár készhez vétele után nem hajlandóak kiköltözni, az új tulajdonos által bérelt őröket pedig bántalmazták. A szomszédok alig várják, hogy végre a jogos tulajdonos költözzön a házba, többen állítják, rémálom volt ez a szomszédság.

A rendőrség tájékoztatása szerint jelenleg több eljárás is folyik az érdi N. család három tagja, apa, anya és 17 éves fiuk ellen, de idősebb N. László önként jelentkezett a hatóságnál. Mint ahogyan azt korábban a Blikk írta meg először, 180 millió forintot vettek át a házukért, amit tavaly május óta nem hagytak el. A jog szerinti tulajdonos, Szabó Károly törvényes eszközökkel próbálta birtokba venni jogos tulajdonát, megfenyegették őt magát és feleségét is, rátámadtak nem csak az ingatlanra vigyázó őrökre, az elektromos szolgáltató embereire is, akik szabálytalan áramvételezés miatt kívántak intézkedni az ingatlannál.

Háborúvá fajult az érdi ingatlanbalhé: már a rendőrség is körözi az álomotthon kiköltözést megtagadó eladóit

Háborúvá fajult az érdi ingatlanbalhé: már a rendőrség is körözi az álomotthon kiköltözést megtagadó eladóit

Mivel múlt hét csütörtökön elrendelték az ingatlant jogellenesen birtokló család körözését, és ők elhagyták a házam, szombaton, rendőri közreműködéssel én is és az áramszolgáltató munkatársai is bejutottunk a telekre

– mondta a Blikknek a ház tulajdonosa, Szabó Károly.

A szolgáltató szakemberei megállapították az áramlopást, amit a rendőrség is rögzített, majd elvágták a vezetéket. Az épület alagsorában olyan elektronikai megoldásokat találtak, amik életveszélyesek, tíz év körüli gyermekek is laktak itt, elképesztő, hogy ezzel őket is veszélyeztették. A rendőrség az alagsorban talált egy hajléktalan férfit, aki a lakók tudtával élt itt, őt bevitték a kapitányságra.

Az alagsorban itt egy hajléktalan férfi  lakott, a rendőrök bevitték a kapitányságra  Fotó: Blikk

Itt, az alagsori helyiségben találtak rá egy hajléktalan férfira, ki tudja, mit műveltek vele a ház körözött lakói / Fotó: Blikk

A biztonsági cég, melynek alkalmazottjait a család korábban megtámadta most egy, a rendőrség biztosítása mellett elhelyezett konténerben védi az ingatlant. Szabó Károly szerint jelezték neki, most már kiköltöznének.

Rengeteg támogatást kaptam szomszédoktól, környékbeliektől, hogy mellettem állnak, szeretnének megszabadulni az általam megvásárolt ingatlan lakóinak szomszédságától – folytatta a tulajdonos.

– Azt is tudtam, az ingatlannak hiányoznak bizonyos engedélyei, úgy vettem meg a házat, hogy ezek pótlását, az esetleges átalakítását vállalom. Nem csak engem és a feleségem, meg korábban az áramszolgáltató ellenőreit, a környéken többeket megfenyegettek, terrorizáltak, nem fizettek helyi benzinkutaknál, már ki sem szolgálják őket.

Hihetetlen, hogy ez a kép egy luxus ingatlanban készült, a szakértők szerint életveszélyesen használta az áramot a házat eladó család  Fotó: Blikk

Ez a tákolmány bizony igazi életveszélyt jelentett, de a korábbi tulajdonosokat ez nem igazán zavarta / Fotó: Blikk

A Blikk információi szerint pizzafutárok sem mertek kimenni erre a címre, mert a megrendelő a szerinte kihűlt étel miatt is erőszakot alkalmazott. 2022-ben amiatt már indult ellenük eljárás garázdaság vétsége gyanújával.

Szabó Károly mellett a szomszédok is abban reménykedhetnek, az érdi vállalkozó rövid időn belül birtokba veheti a tíz hónapja kifizetett házát  Fotó : Knap Zoltán

Szabó Károly egy vagyont fizetett a házért, de beköltözni a mai napig nem tudott oda / Fotó: Knap Zoltán

Szabó Károly szerint elismerést érdemelnek az érdi rendőrök, akik a hozzájuk eljuttatott bizonyítékok értékelése alapján teljes mellszélességgel biztosították, hogy ebben a birtokvitában az ingatlan tulajdonosa érvényesíthesse a jogait.

Nincs hova menniük?

A Blikk korábban kereste a birtokvita másik oldalának szereplőit, de sem ők, sem jogi képviselőjük nem kíván nyilatkozni. Ügyvédjük később eljuttatott egy levelet hozzánk, álláspontjuk szerint a tulajdonosnak semmilyen alapos indoka vagy oka nem volt arra, hogy őriztesse a házat, amiből azért nem költöztek ki, mert nincs hová menniük, illetve szerintük az ittas, bódult biztonsági őr figyelésével zaklatta őket. A biztonsági cég vezetője ezt az állítást visszautasította.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Érd

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Érd ingatlan háború Érd csalás