DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Minden, amit az airsoft pisztolyok használatáról tudni érdemes

Ismerkedsz az airsoft világával? Vagy rögtön a karabéllyal, mesterlövész puskával kezdted? Aztán rájöttél, hogy szükséged lenne egy pisztolyra is?

Így vagy úgy, ez az az airsoft fegyver, ami sem a kezdők, sem a vérprofik készletéből nem hiányozhat. De kell hogy legyen gazdája is, vagyis tisztítani és karbantartani kell időnként.

Az Airsoftplaza.hu kínálatában airsoft pisztolyok is kaphatóak, de egyéb eszközök és kiegészítők is elérhetőek. A termékek személyesen a boltból (1097 Budapest, Koppány utca 2-4.) vagy online, webáruházon keresztül történő kiszállítással is megvásárolhatóak.

 

Miért olyan jók az airsoft pisztolyok?

Több okot is tudunk rá. Mert praktikusak, kényelmesek, könnyű őket használni. Jól jönnek a közelharcban, ha nincs idő pepecselésre és egyébként mindig kéznél vannak. Más fegyverek egy-egy szituációra lettek élesítve, a pisztoly pedig a klasszikus darab, ami mindig mindenhol hasznos lehet. De akár olyan játékmódokat is lehet játszani, ahol csak ezzel a fegyverrel lehet vadászni egymásra - és így rögtön egy hollywoodi akciófilmben érezhetjük magunkat.

httpsairsoftplaza.hu - 2024 február - Cikk1



Az airsoft pisztoly használata és karbantartása

Ha egy gázos fegyvert használunk, akkor először is fel kell tölteni, majd a fegyver tárába kell helyezni a lövedékeket. Ezt követően betenni a tárat, felhúzni a replikát, vagyis csőre tölteni a fegyvert, majd kibiztosítani, és már lőhetünk is vele.

Ami a karbantartást illeti, fontos, hogy tisztítsuk meg a pisztolyt a makacs szennyeződésektől és a zsírtól. Szereljük ki a belső csövet, majd valamilyen tisztító rudat vagy tisztítószert is használhatunk. Ha valami megsérült, javítsuk meg vagy cseréljük ki. Kenjük be a mozgó alkatrészeket, hogy még olajosabban működjön a “gépezet”. Ha ezeket a lépéseket elvégezzük, jó eséllyel hosszú ideig szolgálni fog minket a fegyverünk. Márpedig az a katona legjobb barátja, ugyebár.

 

Melyek a legfontosabb szempontok az airsoft fegyvervásárlás során?

Az első lépések között szerepel, hogy megállapítsuk, egyáltalán mi a célunk a fegyverrel. Hobbiból vagy versenyből például más és más típusokat érdemes megvásárolni. Egy airsoft pisztoly főként a közelharcra való, arra viszont szinte tökéletes - és jobb megoldást nyújt e téren, mint a gépfegyver vagy a mesterlövész puska.

Az sem mindegy, mekkora tömegű darabot szeretnénk, illetve az erő, amit ki tudnak fejteni. Ez általán 1 és 3 Joule között alakul. Célszerű lehet valamilyen green gázos terméket vásárolni, ami műanyagból vagy fémből áll - utóbbiak általában még tartósabbak. Tízezertől a százezres kategóriág lehet válogatni, szóval tényleg rengeteg opció adódik előttünk.

Javasolt beszerezni továbbá a különböző airsoft eszközöket és kiegészítőket, taktikai felszereléseket is. Az Airsoftplaza.hu szakértői akár egy csomagban, kezdő, haladó vagy profi szinten is összeállítják nekünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: