Légy óvatos ha pendrive-ot veszel! Nagyon rosszul járhatsz

Egy friss kimutatás szerint egyre rosszabb minőségű adathordozók kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Baj van a pendrive-okkal!
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kimutathatóan romlik a pendrive-ok és microSD-kártyák minősége a CBL Data Recover jelentése szerint. Rengeteg csökkentett kapacitással működő adathordozóról távolítják el a gyártói logót.

Baj van a pendrive-okkal

A jelentés szerint a jelenség hátterében az állhat, hogy azokat a flash chipeket értékesítik újra a piacon csökkentett memóriakapacitással, melyek nem feleltek meg a minőség-ellenőrzések során, fogalmaz az Exonomx a HWSW cikke alapján.

Sajnos az ilyen adathordozók jelentős része nem működik megbízhatóan, így adattárolási szempontból kockázatosabb a használatuk. Conrad Heinicke, a CBL ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy szerinte sokakhoz reklámajándékként jutnak el a megkérdőjelezhető minőségű adathordozók.

GettyImages-1138843751
Fotó: Aitor Diago / Getty Images Hungary

A csökkentett kapacitású pendrive-okkal és microSD-kártyákkal az a legnagyobb probléma, hogy alacsonyabb a cellakapacitásuk, emiatt pedig az írási és olvasási sebességük is gyorsabban csökken, valamint az élettartamuk is rövidebb.

A cég szakértői szerint ezért érdemes lehet a különböző adathordozókat rotációban használni a felhasználóknak, ha sokszor tárolnak és törölnek adatokat rajtuk.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Tudod, melyik bankjegyen szerepel Mátyás király? Teszteld, mennyire emlékszel a forinton lévő képekre!

Most kiderül, mennyire ismered a magyar bankjegyet!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük