DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Mindent megtettem” – javítana időmérőin Norris

Elsősorban egykörös teljesítményén szeretne javítani Lando Norris a 2024-es idényre, a McLaren pilótája azonban tudja, csak élesben fog kiderülni, sikerült-e fejlődnie ezen a téren.

A tavalyi szezon második felében Lando Norris volt az egyik legkiegyensúlyozottabb versenyző az F1-es mezőnyben. A brit hét dobogós helyezést szerzett 2023-ban, ebből hat alkalommal a pódium második fokára állhatott fel. A bajnoki összetettben elért hatodik helye és több mint 200 megszerzett pontja ellenére azonban nem volt mindig elégedett magával a McLaren pilótája, elsősorban az egykörös képességein szeretne javítani 2024-re.

„Többféle módon próbáltam fejlődni, mind a vezetés terén, mind abban, hogyan tudom kihozni a legtöbbet az autóból a körök során. Azon voltam, hogy megértsem ezeket a tulajdonságokat, majd a szimulátorban leteszteltem őket és megpróbáltam javítani rajtuk. Néha nehéz különböző dolgokon javítani úgy, hogy nem vagy az autóban és nem szerepelsz élesben, de amennyire tudtam – akár mentális szempontból, megpróbálok azon a területeken javítani, ahol tudok –, megtettem mindent” – mondta Norris a RaceFans.net kérdésére válaszolva.



A brit a tavalyi idény vége felé többször is kifejezetten elégedetlen volt időmérős teljesítményeivel. A Katari Nagydíj kvalifikációját követően például – amikor pályaelhagyás miatt elvették Norris utolsó Q3-as körét, ezzel a tizedik helyről kezdhette csak a futamot a McLaren versenyzője – rendkívül csalódottan konstatálta saját hibáját a csapatrádión.

A felkészülés ellenére Norris szerint csak élesben derül ki, sikerült-e javítania egykörös teljesítményén: „Mindig más élmény, amikor visszaülök az autóba és ott találom magam a pillanatban, az ottani nyomás alatt tudok igazán kipróbálni dolgokat. Dolgoztam különböző módokon a csapattal, ami körülöttem van, viszont az év első időmérőjéig nem tudhatjuk, beváltak-e ezek a dolgok, illetve mit kell még tennem annak érdekében, hogy tovább javulhassak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: