DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Már most érezni az előrelépést a VCARB-bal”

Pozitív első benyomásokról számolt be a misanói shakedownt követően a Visa Cash App RB F1-es pilótája, Yuki Tsunoda. Daniel Ricciardo óvatos.

A Williams kivételével az összes Formula-1-es alakulat megejtette már a bejáratást a 2024-es versenyautójával: míg a többség Silverstone-t választotta erre, a Faenzában székelő Visa Cash App RB a közeli misanói pályát választotta a múlt héten.

f1-tsunoda-vcarb-1



A főként a MotoGP-futamairól ismert helyszínen megtett körök után pedig az istállónál már negyedik szezonjára készülő Yuki Tsunoda optimistán értékelt, fejlődést érzett az előző évi biztató záráshoz, de főleg a 2023-as szezonkezdethez képest:

„Nagyszerűen éreztem magam a pályán, minden simán ment a VCARB 01-es első meneténél” – nyilatkozta Tsunoda, akit az F1i.com szakportál idézett. „Már most éreztem néhány előrelépést a tavalyi évhez képest, és egy jelentős ugrást az előző év ezen szakaszával összevetve. Nagyon élveztem az új autót az új festéssel, az új csapattal, úgyhogy biztató nap volt.”

„Összességében azt mondanám, egy könnyebben kezelhető autóról van szó, és nem éreztem semmi kirívó problémát, karakterisztikát vagy mozgást. Egyelőre bizakodónak érzem magam.”

f1-ricciardo-vcarb-1

A VCARB 01-est szintén kipróbáló csapattárs, Daniel Ricciardo nem akart belemenni messzemenő következtetések levonásába: „Egyszerűen csak jó érzés volt néhány kört megtenni a karácsonyi szünetet követően. Nehéz még tudni, hogy hol is fogunk állni, de nagyon jól éreztem magam, hogy újra a volán mögé ülhettem.”

„Már azáltal némileg újra teljesnek éreztem magam, hogy visszatérhettem a Red Bull családba. Az idei év pedig egy újabb fejezet a csapat ’karrierjében’. Eljött az idő, hogy már ne csak a Red Bull egyfajta juniorcsapataként tekintsenek ránk. Ez a csapat megáll a saját két lábán.”

Az akkor még AlphaTauri névre hallgató istálló tavaly haloványan kezdte az idényt, az őszi szakaszban azonban a fejlesztések révén látványos fejlődést mutattak, így végül a konstruktőri értékelés nyolcadik helyén zártak – innen szeretne még előrébb lépni az alakulat a másfél hét múlva induló 2024-es szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: