DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Még 2026-ra is megtartaná Alonsót az Aston Martin

Mike Krack csapatfőnök szerint „felrobbant” az F1-es pilótapiac Hamilton ferraris átigazolásával, de így is remélik, hogy a spanyol velük marad.

Eleve komoly pilótakeringőre lehetett számítani 2024-ben, hiszen a mezőny kétharmada úgy vágott neki az esztendőnek, hogy nem rendelkezett szerződéssel a 2025-ös idényre. Az viszont, hogy még Lewis Hamilton is átigazol a Ferrarihoz jövőre, adott még egy löketet az őrült átigazolási folyamatoknak.

Ezek érinthetik Fernando Alonsót, akit egyből szóba is hoztak Hamilton megüresedő ülésével a Mercedesnél. Az Aston Martin ugyanakkor szeretné megtartani a kétszeres F1-es világbajnokot, méghozzá még az új szabályrendszer első, 2026-os évére is – minderről Mike Krack csapatvezető beszélt a Sky Sports F1 kamerái előtt:

f1-alonso-krack-aston-1



„Lewis aláírásával az egész pilótapiac felrobbant! Tudtuk, hogy őrült átigazolási keringő lehet idén. Még egyet sem fordítottunk a kormánykeréken, de a pilótapiac máris maximális fordulatszámon pörög.”

„Imádjuk Fernandót. Nagyszerű kapcsolatot ápolunk, amely a nyitottságon és a bizalmon alapul. Fantasztikus lenne, ha folytatni tudnánk 2025-ben és 2026-ban. Remek pillanataink voltak 2023-ban. Talán még nagyszerűbbek jönnek 2024-ben.”

 

Alonso: Én vagyok az egyetlen elérhető világbajnok

Maga a 42 éves spanyol pilóta az Aston Martin bemutatója kapcsán tartott sajtóbeszélgetésen arról beszélt, hogy mindenekelőtt saját magának kell döntenie arról, maradni akar-e még az F1-ben, de ha igen, az Aston Martin az első számú opciója – de azért megjegyezte, hogy egyetlen elérhető világbajnokként jó helyzetben érzi magát.

f1-alonso-aston-shakedown

„Meglátjuk. A szezonkezdetre koncentrálok, a teljesítményre, nem pedig a jövőre” – ismételte el ugyanezt a Skynak Alonso. „Ha versenyezni fogok a következő néhány évben, megpróbálom az év elején meghozni a döntést, nem akarom túlságosan elhúzni a folyamatot az idényben. Mindig valamelyest kihat ez a teljesítményre. Szóval meglátjuk, döntést hozok-e hamar és a csapat is elégedett lesz-e.”

„Egyelőre még nem sokat gondolkodtam a jövőn. Rengeteg minden zajlik a tél során, hogy jól kezdjük az első versenyt. Tisztában vagyok vele, hogy nem sok világbajnok érhető el azzal, hogy Max a Red Bullnál marad, Lewis pedig megy a Ferrarihoz. Csak én maradok szerződés nélkül.”

„Éreznem kell saját magamnak, hogy el akarom-e kötelezni magam a versenyzésnek, hogy 200 százalékot tudok-e nyújtani egy csapatnak a pályán és azon kívül. Ha igen, az Aston Martin lesz az első számú prioritásom, velük fogok először leülni. Érzek hűséget irántuk” – fogalmazott Alonso, aki arról is beszélt, hogy már azt sem tartja fizikailag lehetetlennek, hogy akár 50 éves koráig az F1-ben versenyezzen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: