DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Motor

A sötét lovag: bemutatták az új Apriliát

Lehullt a lepel a 2024-es gyári RS-GP-kről: Espargaro és Vinales gépe továbbra is főként feketében pompázik, de aerodinamikailag jelentősen megújult.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A MotoGP-s csapat- és motorbemutatók sorában utolsó előttiként, már a hétfőn és kedden esedékes katari kollektív teszt helyszínén leplezte 2024-es dizájnját az Aprilia gyári alakulata.

motogp-aprilia-8



A gyári RS-GP-k dizájnja nem sokat változott, továbbra is főként a fekete és részben a piros színek dominálnak, de a lila is hangsúlyosabb szerepet kapott benne. Műszakilag viszont jelentősen megújult az Aprilia: mint azt Romano Albesiano technikai igazgató is elmondta, teljesen új első szárnnyal, aerodinamikai kialakítással és mindenekelőtt a maláj teszten Batmobilnak elkeresztelt hátsó szekcióval jelentkezett a gyártó.

motogp-aprilia-3

A csapat versenyzői felállása nem változott a szezonra, idén is Aleix Espargaro és Maverick Vinales viszi csatába a versenygépeket, míg a tesztpilótai státuszt továbbra is Lorenzo Savadori tölti be. Az Apriliának egyébként új szatellit partnercsapata lett az RNF-et váltó amerikai Trackhouse Racing révén.

motogp-aprilia-1

A múlt heti sepangi teszt felemás előjelekkel szolgált a noalei márka számára: míg Espargaro jól érezte magát az új motor nyergében, Vinales egyelőre nem villogott – igaz, előbbi spanyol is megjegyezte, hogy a motorblokk a gyengeségükön, s a csapatnál egyelőre nem biztosak abban, hogy fel tudják majd venni a versenyt a Ducatikkal.

motogp-aprilia-2

Ezzel már csak a tavalyi csapatvilágbajnok Pramac Racing maradt adós a saját motorbemutatójával, Jorge Martin és Franco Morbidelli masináiról viszont csak az említett teszt és a március 8-10-i évadnyitó Katari Nagydíj között, február 28-án kerül majd sor.

motogp-aprilia-4

motogp-aprilia-5

motogp-aprilia-6

motogp-aprilia-7

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: