DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Le akarjuk győzni a Red Bullt, de még nem most” – Stroll

Finomította Dan Fallows kijelentését az „abszolút verhető Red Bullról” a csapat kanadai F1-ese – aki mindez ellenére ábrándozik arról, hogy győzelmet szerezhet zöldben.

A szakma talán kevésbé számol a 2024-es szezon fő tényezői között az Aston Martinnal, az előző évad fejlődési görbéjéből kiindulva a Mercedes, a Ferrari és a McLaren esélyei jobbnak tűnnek, hogy az első számú üldöző szerepébe kerüljenek és nyomást helyezzenek a Red Bullra. De nem szabad elfelejteni, hogy egy évvel ezelőtt az Aston Martin mennyire váratlanul versenyképes autóval állt elő, mikor 2023 kezdetén a csapat vált a második erővé.

Silverstone-ban, a megújult és kibővített Aston Martin-főhadiszálláson érezhető az optimizmus: „Az a hozzáállásunk, hogy abszolút verhető a Red Bull” – fogalmazta meg Dan Fallows műszaki igazgató, hogy az istállót az előző két szezon fölényes konstruktőri bajnokának legyőzése motiválja. A csapat pilótája, Lance Stroll finomított ezen a kijelentésen: egyszer le akarják győzni a Red Bullt, de ez még korántsem az idei szezonra kitűzött cél.



„Gyorsabb versenyautót kell megépítenünk, ilyen egyszerű a feladat. Komolyabbra fordítva a szót, az utóbbi két évben dominálják a sportot, azóta, hogy megváltozott a szabályrendszer, Max pedig kiemelkedően vezet, topformában van. Tény, ez egy kihívás” – hangzott el Strolltól az Aston Martin sajtótájékoztatóján.

„Én nem gondolom, hogy a cél az, hogy kiguruljunk és legyőzzük a Red Bullt. Ne értsetek félre, végül el akarjuk ezt érni. De egyelőre a cél az, hogy a legerősebb csapattá váljunk, amellyé válhatunk. Legyen sok ötletünk, sok újításunk a gyártósoron, amelyekkel sokkal erősebb csapattá válhatunk. Erre fókuszálunk.”

„Amikor erre összpontosítottunk, azaz hogy olyan erősek legyünk, amennyire csak lehetünk, akkor általában tényleg nagyszerű autónk volt, remek pozíciókért harcolhattunk és néhány igazán jó eredményt értünk el. Ez a fókusz” – beszélt arról Stroll, hogy az Aston Martinnak saját magára kell koncentrálnia, nem a Red Bullra és más ellenfelekre.

„Egy győzelem zöldben szép lenne”

Mindezek ellenére Stroll, aki szerint a nagy szakadék 2023-ban közte és Fernando Alonso között nagyrészt az ő balszerencséjén múlt, bevallottan bízik benne, hogy az AMR24 versenyképes lesz, ezáltal dobogókat szerezhet, sőt akár…

„Ennek az évnek úgy vágok neki, hogy tanuljak, fejlődjek, azon elmélkedjek, hogyan lehetek jobb. De az is bennem van, hogy majd meglátjuk, mi történik ebben az évben. Az F1-ben minden szezon nagyon különbözik. Sok múlik azon, hol áll az autónk, ami számos tényezőtől függ. De örülnék, ha azt látnám, hogy néhány nagy eredményért harcolunk idén, sok pontot szerzünk, dobogókért küzdünk. És egy győzelem zöldben szép lenne” – játszadozott el a 2024-es eredmények lehetőségével Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: