DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Hamiltont valami meggyőzte a Ferrariról” – láthatott valamit?

Paul di Resta szerint Fred Vasseur egy született versenyző, és biztos abban, hogy a Ferrari valamivel meggyőzte Hamiltont arról, hogy náluk lesz a legjobb esélye a vb-címre.

Láthatott valamit a Ferrariban Lewis Hamilton – véli a hétszeres világbajnok Maranellóba igazolásáról Paul di Resta, a korábbi F1-es pilóta.

A brit szerint nagyon hasonló ez a lépés, és annak időzítése Hamilton előző átigazolásához, amikor egy évvel az új szabályrendszer előtt ült át a McLarenből a Mercedesbe – most pedig ugyanígy a 2026-os nagy szabályváltozásokat megelőző szezonban debütál a Scuderiánál.

Di Resta úgy véli, hogy Hamilton láthatott valamit korábbi csapatfőnöke, Fred Vasseur mostani alakulatánál, ami meggyőzte, hogy az olaszokkal érdemes megkezdenie az F1 új éráját.

f1-hamilton-ferrari-mercedes



„Lewist egyértelműen meggyőzték, egyértelműen biztosították valamiről, egyértelműen kapott valamit, ami erre ösztönözte” – mondta a német Sport.de kérdésére.

„Én versenyeztem annak idején Fred Vasseurnél, ahogy Lewis is tette évekkel ezelőtt, tudom, hogy hogyan gondolkodik, és hogy egy született versenyző. Hogy ő a megfelelő ember-e, azt az idő fogja megmondani. Hogy erősebb személyiség kell-e nekik? Erre fogunk majd úgy visszanézni tíz év múlva és azt mondani, hogy nos, ez volt a helyes dolog?” – tette hozzá.

„De szerintem ez nagyszerű hír a motorsport és az F1 számára. Valaki, aki ennyire sikeres a sportágban, és a karrierje minden körében Mercedes-motoros autóval versenyzett, és ennyi siker után a karrierje ezen pontján vált, az nagy dolog. Még egy lépcső lenne, ha odamegy és nyer egy bajnoki címet a Ferrarival.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: