A villamosenergia-tárolás kaput nyit a zöldebb jövő felé

forrás: Prím Online, 2024. február 17. 12:01

Napjainkban az alternatív energiatermelés forradalmi lendülettel bontakozik ki, amelyben az energiatárolás kérdése kulcsfontosságú szerepet játszik a jövőre nézve. Ezen megoldások áttekintésére rendezi meg a Power Charge Zrt. immáron második alkalommal az Energiatárolás Jövője szakmai konferenciát és kiállítást 2024. március 6-7. között Székesfehérváron.

 

A hazai áramtermelés zöldítése már hosszú ideje napirenden van az energetikai piac szereplői körében, azonban az igazi változást a megújuló forrásokból táplálkozó energiatárolók elterjedése jelentené. Magyarországon elsőként a Power Charge szakemberei foglalkoztak az ágazatban használható új technológiák témakörével. Az idén második alkalommal megrendezendő konferencia során a résztvevők megismerhetik az energiatárolás legújabb eszközeit – lakossági megoldásoktól a vállalkozásokat, naperőműveket és ipari felhasználókat kiszolgáló rendszerekig.

 

A konferencia szakmai előadói érintik a villamosenergia-tároláshoz kapcsolódó témaköröket: legyen szó napelemes rendszerek szakszerű telepítéséről, fenntarthatóságról és környezetvédelmi kérdésekről, napenergiával történő autótöltésről, vagy az energiafelhasználás optimalizálásáról. Az konferencián résztvevők a lakossági és ipari felhasználókat kiszolgáló rendszerek jelenéről és jövőjéről, illetve az új kapukat nyitó energiafelhasználás optimalizálásáról kaphatnak naprakész információkat.

 

 

Az energiatárolás nem csak ipari szinten, hanem háztartásoknál is megoldást nyújthat a növekvő energiaigényre, lehetővé teszi a távolsági energiaátvitelt, valamint előre mozdítja az energiafüggetlenséget. Az otthonokban népszerű napelemekkel termelhető áram esetében pedig az energiatárolók segítségével az energia nemcsak elraktározható, hanem a hálózatból a tényleges felhasználással egyidőben elő is hívható.

 

Kinek ajánljuk az Energiatárolás Jövője szakmai konferenciát és kiállítást?

  •  energiatermelő vállalatok képviselőinek
  •  nagyobb energiafelhasználással rendelkező ipari és szolgáltató vállalatok képviselőinek
  •  energiabeszerzésért felelős vezetőknek
  •  energia felhasználásáért felelős területek vezetőinek
  •  fenntarthatósági szakembereknek
  •  üzleti tanácsadóknak
  •  napelemes rendszerekkel foglalkozó vállalatok képviselőinek
  •  villamos tervezőknek, villamosmérnököknek

 

Az esemény részletei:

Dátum: 2024. március 6-7.

Helyszín: Best Western Plus Lakeside Hotel Székesfehérvár

Regisztráció és további információ: https://energiatarolasjovoje.hu

 

A rendezvényre olvasóink számára egyedi early bird akciót biztosítunk: a regisztrációs felületen (https://energiatarolasjovoje.hu/#reg) a kuponkód mezőbe írja be a NAPELEM2024 egyszeri kódot, hogy kedvező áron juthasson hozzá a konferenciajegyéhez!

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05