DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Alonso akár 50 éves koráig is versenyezhet

Fernando Alonso parádés szezont tudhat maga mögött – a kétszeres világbajnok negyedikként zárta a 2023-as szezont, mely során nyolc alkalommal dobogós helyen végzett.

Alonso elhivatottságát és motivációját nehéz lenne megkérdőjelezni, a 42 éves versenyző elképzelhetőnek tartja, hogy még hosszú évekig a királykategória mezőnyének tagja legyen.

„Néhány éve azt mondtam volna, hogy 41 vagy 42 éves kor a limit. A tavalyi szezon alapján azonban úgy gondolom, hogy néhány évig még versenyezni fogok, hiszen végig motivált voltam és jó teljesítményt tudtam nyújtani” – felelte arra a kérdésre, hogy meddig versenyezhet még az F1-ben.



„A tél során minden fizikai teszt eredménye meghaladta az előzetes várakozásainkat. Úgy vélem, ha elég motivált valaki, akkor 48, 49 vagy akár 50 éves korban is lehetséges az F1-ben versenyezni.

„Az F1-ben való versenyzés viszont azzal jár, hogy mellette minden más tevékenységgel fel kell hagyni az életben. Ez a sport teljes elhivatottságot igényel.”

„Ez a 24. F1-es szezonom, tehát 24 éven keresztül az életemet adtam ezért a sportért. Ezt nem bánom, és teljesen elégedett vagyok vele. Néhány évig még biztosan képes leszek versenyezni, de nem tudom, hogy 50 éves koromban is itt leszek-e. Különösképpen a jelenlegi, rendkívül megterhelő versenynaptárat tekintve.”

„Nem is feltétlenül a képességek elvesztése miatt hagynám abba, csupán vannak más dolgok az F1-en kívül, amik szintén érdekelnek az életben” – zárta a gondolatait Alonso

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: