DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Nem is tudnék visszatérni az F1-be” – Rosberg

Nico Rosberg szerint egyrészt nem akar újra az F1-ben versenyezni, másrészt arra már nem is lenne képes csak úgy: felejtsük el a nevét.

Az elmúlt napokban több alkalommal is felmerült Nico Rosberg neve, mint lehetséges versenyző a Mercedesnél Lewis Hamilton 2024 év végi távozása után, és a teljességgel komolyan vehetetlen témában a német Süddeutsche Zeitung meg is kérdezte 2016 világbajnokát, aki a várakozásoknak megfelelő választ adott.

„Ennek vége, én nem tervezek visszatérést. Ráadásul most nem is tudnám megtenni. Nagyon intenzíven kellene rá készülnöm egész évben az agyammal és a testemmel is” – mondta a 38 esztendős exversenyző, aki a 2016-is címe után, regnáló bajnokként vonult vissza a sporttól.

f1-rosberg_1



„Egy autóversenyzőnek szupergyorsan kell reagálnia nagy sebességnél, és precíznek kell lennie. Én ezt már elvesztettem ilyen hosszú kihagyás után. Az izmok is nagy nyomás alá kerülnek már csak attól, hogy fogjuk a kormányt ilyen centrifugális erők mellett” – tette hozzá Rosberg.

A Mercedesnél Toto Wolff arról beszélt a Hamilton-bejelentés után, hogy nem sietnek a kiválasztással, több lehetőségük is van, és egyáltalán nem kell elkapkodniuk a döntést arról, hogy 2025-ben kit ültetnek a hétszeres világbajnok helyére.

Mint mondta, az világos, hogy a vezérszerepet George Russell kapja meg, akit hosszú évek óta készítenek/építenek is erre, de arról még nem született döntés a vezetőségben, hogy milyen irányt válasszanak – egy fiatalt, akár egy újoncot akarnak, vagy egy rutinos versenyzőt. 

Természetesen sokan „bejelentkeztek” a lehetőségre, és Fernando Alonsótól Esteban Oconon át az F1-től ma még távolabb lévő Mercedes-ifjonc Andrea Kimi Antonelli is szóba jöhet – de Rosberg (és a szintén felemlegetett Sebastian Vettel)  biztosan nem.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: