DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Találkozót kért az F1-től az Andretti-Cadillac

A GM szerint továbbra is hisznek a beadott jelentkezésükben, és találkozót kértek az F1-től a kérdések tisztázása miatt. A munka nem állt le.

A  General Motors teljesítményért és motorsportért felelő alelnöke, Jim Campbell arról beszélt pénteken Daytonában, hogy természetesen nem tettek még le az F1-hez való csatlakozásukról, és szeretnének beszélni az FOM képviselőivel a folytatással kapcsolatban.

Mint ismert, az FOM találkozóra invitáló emailje állítólag a spamek közé került az Andrettinél, és az F1 vezetősége ezt is belefoglalta abba a hatalmas port kavaró és megbotránkozást kiváltó közleménybe, amelyben az Andretti és a GM (vagyis konkrétan az alá tartozó Cadillac) sportághoz való csatlakozását elutasította.

„Jó érzéseink vannak az Andrettivel közös jelentkezésünkkel kapcsolatban. Az FIA tanulmányozta és más jelentkezésekkel ellentétben a miénknek bizalmat szavazott, elfogadta. Nyilván a FOM megtette a maga közleményét, és ennek kapcsán kértünk egy találkozót velük a folytatás miatt. Hisszük, hogy az Andretti és a Cadillac együtt rendelkezik a megfelelő képességgel ahhoz, hogy versenyképesek legyünk” – idézi Campbell szavait a Racingnews365.com.

andretti-cadillac_1



„Nem mondjuk, hogy könnyű, de a két szervezet tud példákat felmutatni arra, hogy milyen sikereket ért el más motorsport-kategóriákban – a Cadillac és az Andretti is. Emiatt a közös csapatunk továbbra is fejleszti az autónkat az eddigi tempóban. Itt tartunk most” – tette hozzá.

Mint ismert, az Andretti a Toyota korábbi szélcsatornájában dolgozik azon, hogy elkészüljön egy F1-es autóval, és Campbell szavai alapján az összerakott csapat munkája nem állt le amiatt, hogy a FOM ilyen elutasító közleményt adott ki.

„Ahogy mondtam, mi hiszünk a beadott jelentkezésünkben, abban megfogalmaztuk az Andretti, mint versenycsapat, és a Cadillac, mint gyártó és mérnöki entitás képességeit. Szóval magabiztosak vagyunk a jelentésünkkel kapcsolatban, és találkozót kérünk a FOM-mal.”

Az Andretti-ügy részleteiről és várható fejleményeiről Mészáros Sándor kollégánk saját információi és ismeretei alapján részletesen is beszélt a Formula Podcast múlt heti adásában:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: