DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Hírösszefoglaló

A Red Bull háza tája – pénteki F1-es hírek

A címben szereplő helyről érkezett számos történet február 16-án pénteken, de írhattunk a Ferrarihoz szerződő Hamiltonról és a második japán futamról is – mai hírek és sztorik.

A csapatok közül utolsóként tartotta meg bemutatóját a Red Bull tegnap, azaz csütörtök este, s az eseményen ott volt a gyanúba keveredett Christian Horner is, aki úgy nyilatkozott, hogy azért jelent meg, mert ártatlan – eközben számos pletyka után a sajtóban először jelent meg, hogy szexuális jellegű a vád vele szemben.

Ami az új autót illeti, FormulaPlusz rovatunkban azt mutattuk be, hogyan merített inspirációt az egyik fő riválistól az energiaitalos alakulat az RB20-ashoz.

És mivel ezzel véget ért a bemutatóidőszak, készítettünk egy videót az ezen a héten leleplezett öt autóról, a tavalyi konstruktőri bajnokság első öt helyezettjének idei versenygépeiről:

De vissza még egy kicsit a Red Bullhoz: Sergio Perez úgy nyilatkozott, hogy pontosan tudja, mire kell koncentrálnia idén, míg az istálló technikai igazgatója valamelyest megvédte versenyzőjét azzal, hogy a problémái elsősorban az autó gyengeségéből fakadtak.

A mexikói csapattársa, Max Verstappen eközben vesszőparipáját, a sprintet vette elő, melynek formátummódosítását üdvözölte – minden bizonnyal először szólt bármi pozitívat a szombati futamokkal kapcsolatban.

verstappen-face



Menjünk tovább Lewis Hamiltonra, akit ketten is Michael Schumacherrel vetettek egybe, persze eltérő módon: a mindkettejükkel együtt dolgozó Aldo Costa a két klasszis hasonlóságairól beszélt, a mindkettejük ellen versenyző Giancarlo Fisichella pedig arról, hogyan lehetne Hamilton minden idők legjobb versenyzője.

A brit jövő évi csapattársa, Charles Leclerc leszögezte, hogy nem éri be idén két-három futamgyőzelemmel – egyébként az elmúlt négy évben összesen hármat szerzett –, azzal pedig sokaknak meglepetést okozott, hogy megjelentette első kislemezét!

leclerc-usa-2

Csapata, a Ferrari viszont máris összehozta az év első bakiját: nem a jó promóciós videót osztották meg a közösségi médiában, hanem egy olyat, melyen elrontják a kerékcserét.

További híreink röviden: a Haas még mindig nem értette meg teljesen a gumiproblémáit, Lando Norris egy barlangban rejtőzködött a Hamilton-sztori napján, Osaka egy második japán futamot szeretne magának, a TCR Világsorozat pedig nem megy Ausztráliába.

Végül pedig szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe a Formula Podcast legújabb adását, melyben a szezonra vonatkozó tippjeinket fogalmaztuk meg – és titeket is arra biztatunk, hogy tegyetek így a videó leírásában és a posztban szereplő linken!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: