szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A férfi más ügyek miatt jelenleg hétéves börtönbüntetését tölti.

Pénteken állt bíróság elé Németországban a 2007-ben eltűnt brit kislány, Madeleine McCann feltételezett elrablója és gyilkosa, Christian Brückner, akit többrendbeli nemi erőszakkal és két, 2000 és 2017 között gyermekek sérelmére elkövetett szexuális visszaéléssel vádol az ügyészség.

A tárgyalást azonban, alighogy megkezdődött, felfüggesztették, miután a védelem olyan, a közösségi médiában közzétett bejegyzésekre hivatkozott, amelyek arra utaltak, hogy az ügy laikus bírája elfogult lehet.

A bíróság egy héttel halasztotta el a tárgyalást, hogy azalatt eldöntse, el kell-e vennie a laikus bírótól az ügyet azon Twitter-üzenetek miatt, amelyekben állítólag Jair Bolsonaro volt brazil elnök és egy állatkínzó megölésére szólított fel.

A vádlott védői egyúttal arra is hivatkoztak, hogy a laikus bíró gyermekpszichológusként dolgozik, ami miatt szintén felmerülhet vele szemben az elfogultság kérdése egy ilyen ügyben, amelyben gyermekek ellen elkövetett erőszak a vád.

A vádak között, amelyekre Brücknernek az észak-németországi brunschwicki bíróságon kell felelnie, szerepel egy 72 éves amerikai nő algarvei otthonában való megerőszakolása, egy 14 éves lány szexuális zaklatása, valamint egy fiatal nő 2004-es megerőszakolása is. A fiatal nő megerőszakolását Brückner a vád szerint videóra vette.

A férfi, aki jelenleg is hétéves börtönbüntetését tölti, előszört állt bíróság elé pénteken a McCann-ügyben 2020 júniusában történt meggyanúsítása óta. A német rendőrség 2020-ban azt valószínűsítette, hogy a brit kislány meghalt, Brücknernek pedig köze van az eltűnéséhez, ennek ellenére nem emeltek vádat ellene.

Madeleine McCann néhány nappal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án, egy családi nyaralás során tűnt el egy szállodai szobából, miközben szülei a közelben, Praia da Luz-i üdülőhelyen vacsoráztak barátaikkal. Az üggyel kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva találja.