DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Sajtó: Szexuális jellegű a vád Horner ellen?

A sztorit elsőként hozó holland lap újabb részleteket közölt a Christian Horner ellen zajló belső Red Bull-vizsgálatról.

Újabb információt közölt Christian Horner folyatamatban lévő ügyéről, és az ellene zajló belső Red Bull-vizsgálatról a holland Erik van Haren.

A vizsgálat tényét is elsőként szállító holland újságíró a De Telegraaf hasábjain most arról ír, hogy szexuális jellegű illetlen viselkedés a vád, és azt is hozzáteszi, hogy huzamosabb időszakon át tartó szexuális jellegű üzenetekről van szó.

Van Haren azt is leírta, hogy tudomása szerint a többi F1-es csapatfőnök tisztában van a Horner elleni vádak jellegével.

SI202306021031_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



A cikk arról is beszámol, hogy a panaszt beadó hölgy alkalmazott ügyvédje átadta az ügyet kivizsgáló külső szakértőnek a kérdéses üzenetek másolatát.

A De Telegraaf úgy tudja, hogy Hornert egyelőre támogatja a Red Bull többségi tulajdonosa, Chalerm Yoovidhya, de a Liberty Media, és a Red Bull F1-es csapatának fő partnerei, az Oracle és a Ford is szorosan követi az ügy fejleményeit.

Ami tovább súlyosbítja a helyzetet, az a holland lap azon értesülése, hogy Horner állítólag megpróbált megegyezni a hölggyel és 760 ezer eurót ajánlott azért, hogy rendezzék az ügyet.

A témában egyelőre csak annyi a hivatalos, hogy a Red Bull vizsgálatot folytat, múlt pénteken hallgatta meg Hornert egy külső szakértő. A csapatfőnök ott volt a csapat csütörtöki autóbemutatóján, ahol nem ejtettek túl sok szót a folyamatban lévő ügyről.

A Horner-ügyről Pitwall című műsorunkban is beszéltünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: