Prostitúcióra vettek rá egy 13 éves lányt

2024.02.16. 12:15

Szexuális visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtottak be öt férfival és egy nővel szemben. Az elkövetők prostitúcióra bírtak rá egy 13 éves lányt – írja az ügyészség.

A vádirat szerint két férfi és egy nő 2022. október 29. és november 10. között egy Tatabányához közeli településen befogadta a gyermekotthonból szökésben lévő 13 éves sértettet, akit

lakhatásért és ellátásért cserébe prostitúciós tevékenység folytatására bírtak rá.

Az egyik férfi ebben az időszakban a sértett beleegyezésével többször végzett szexuális cselekményt a lánnyal.

A nő egyik férfi ismerőse, aki nem tudott arról, hogy a sértett még kiskorú, illetve a nő felhívott egy-egy férfit arra, hogy találkozzanak a sértettel, aki pénzért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtott nekik. A két férfi tudott arról, hogy a sértett még nem töltötte be a 14. életévét. A szexuális cselekményért 50 000, illetve 15 000 forintot fizettek.

Az ügyészség vádiratában a gyermekkorú személyt prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítő elkövetőkkel és a gyermekprostitúciót kihasználó férfiakkal szemben szabadságvesztést és közügyektől eltiltást indítványozott.

A vádhatóság a sértett kiközvetítésében részt vevő férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott, továbbá három férfival szemben indítványt tett arra is, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el őket minden, tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.