szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ügyészség fegyházbüntetést kért a büntetett előéletű elkövetőkre.

Csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja az ügyészség azt a három férfit, akik kiraboltak egy kiskorú fiút – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a férfiak tavaly augusztus 7-én délután felszálltak egy, az Örs vezér tere felé közlekedő autóbuszra, majd a jármű hátsó részébe mentek, ahol felfigyeltek a kiskorú fiúra, leültek mellé és közrefogták. Ezután az egyikük megszólította és ölelgetni kezdte a fiút, aki ezt megelégelve felállt és a busz ajtajához ment. A férfi azonban követte, és azt mondta neki, hogy a társai le akarják ütni, de ha ad neki ezer forintot, megvédi őt. A fiú félelmében átadta a kért összeget, a férfi azonban újabb ezer forintot kért tőle, amit a kiskorú szintén átadott.

A fenyegető később további ötezer forintot követelt, de a fiú az Örs vezér terénél leszállt a buszról, ezért a férfiak követték őt. Amikor utolérték, az egyik elkövető benyúlt a zsebébe, ahonnan egy fülhallgató tokját, cigarettát és pénzt vett ki, miközben az egyik társa a fiú másik zsebében kutatott értékek után. A rablást követően a vádlottak futva menekültek el a helyszínről.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a három, büntetett előéletű férfival szemben.

Az esetet a busz biztonsági kamerája rögzítette. A felvételen az látható, ahogy a férfi sarokba szorítja a fiút, aki pénzt ad neki.