Ezzel az egyszerű, 10 perces vacsora utáni szokással a fogyás útjára léphetsz

2024. február 16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Ezzel a szokással hamar beindíthatod a fogyást Fotó: Getty Images

Nem gond, ha elszoktál a mozgástól, nem kell eleinte nagyon megizzasztanod magad.

Valljuk be, fogyni nem könnyű feladat. Bár vannak olyanok, akik valami csoda folytán annyit ehetnek, amennyit csak akarnak, egy deka felesleg sem jelenik meg rajtuk, ám a többi földi halandó kénytelen odafigyelnie a táplálkozására és arra, hogy rendszeresen mozogjon, máskülönben a kilók csak úgy rakódnak és rakódnak.

Chris Gagliardi személyi edző szerint azonban van egy végtelenül egyszerű módja annak, hogy elinduljunk a fogyás felé vezető úton, és ezt a legtöbben olykor bár meg is teszik – a baj csak az, hogy nem elég gyakran.

Az edző szerint a zsigeri zsír elvesztése – a létfontosságú szervek körül lerakódott zsírréteg – a kulcsa annak, hogy beinduljon a fogyás. Ennek pedig tudod, hogy szerinte mi a legegyszerűbb módja? A sétálás!

Ez főleg akkor jó, ha valaki elszokott a mozgástól és még nincs bevált edzésterve. A séta a legjobb kezdés, egyrészt azért, mert akár azonnal belevághatsz, másrészt azért, mert nem kerül semmibe, így nem kell vagyonokat otthagynod az edzőteremben – írja a Mirror.

7 furcsa trükk, hogy minél könnyebben menjen a fogyás

7 furcsa trükk, hogy minél könnyebben menjen a fogyás

Egy tanulmányban megállapították, hogy azoknál az elhízott nőknél, akik 12 héten keresztül 50-70 percet sétáltak, jelentősen csökkent a zsigeri zsírrétegük. Persze nem kell egyből ennyivel kezdened, a személyi edző ugyanis elmondta, hogy ha vacsora után nem a kanapéra ülsz le, hanem sétálsz kb. 10 percet, már azzal is sokat tettél az ügy érdekében. A 10 perc elég arra, hogy beinduljanak a pozitív folyamatok, valamint, hogy ráérezz a sétálás ízére és kedvet kapj hozzá. Utána pedig folyamatosan növelheted a távolságot.

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a hírlevelünkre itt.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest