DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Álláslehetőségek biztosító társaságoknál

A közgazdasági területen kínálkozó állások tárháza nagyon széles. A pénzügyi asszisztenstől a gazdasági vezetőn át az ügyvezetőig tucatnyi munkalehetőség kínálkozik. De ha a biztosítói munkakörök érdekelnek bennünket, ott is találunk bőven nyitott pozíciókat a munkaerőpiacon.

Az önálló munkavégzés, a rugalmas időbeosztás és az előrelépési lehetőségek sokak számára vonzóak. A biztosítói munkakörök napjainkban ezért nagy népszerűségnek örvendenek. Hol találjuk meg ezeket az állásokat? Például ha Nógrád vármegye székhelyén helyezkednénk el, akkor a Salgótarjánállás segítségünkre lehet. Ezen az oldalon többek között megpályázható a Generali salgótarjáni ügynökségénél pénzügyi tanácsadó állás, minimum középfokú végzettséggel.

 

Biztosítói munkakörök - elvárt kompetenciák

Sokszor elég a középfokú végzettség, de általában előny a diploma a biztosítói állásoknál. Pályakezdőként is indíthatjuk itt a karrierünket, azonban a tapasztalat, főként a sale-es ismeretek sokat számítanak. Milyen kompetenciák és szaktudás szükséges még?

salgotarjanallas.hu - 2024 február - LinkMarketing - 2



- Mivel emberekekkel kell beszélgetni és bánni, az empátia kiemelten fontos.

- A jó kommunikációs és kapcsolatteremtő készség elengedhetetlen.

- Adminisztratív ügyeket jól kell tudni kezelni.

- Lényeges alaposan megismerni a termékpalettát, amin dolgozni fogunk.

- Az emelt szintű közgazdasági végzettség mindig előny.

- Türelem és kitartás szükséges.

 

Tévhitek és lehetőségek

A biztosítói munkákkal kapcsolatban sokszor van negatív előítéletünk. Ennek főként az az oka, hogy a rossz tanácsadók, értékesítők bizalmatlanságot keltenek az emberekben. Többen azt gondolják, hogy a “biztosítósok” mindig csak ránk akarnak erőltetni valamit, amiért ráadásul még fizetni is kell. Pedig manapság nagyon fontos, hogy életünk szinte minden szegmense be legyen biztosítva.

Azok, akik alaposan, az emberek rezdüléseire figyelve végzik feladatukat, szép ütemben tudnak előrelépni. Persze azzal tisztában kell lenni, hogy ez egy jutalékos rendszer, vagyis nincs felső határ, de tőlünk függ az alsó is. Általános a vállalkozói szerződéses munkaviszony ebben a szakmában. Vagyis nagy lehetőségek nyílnak meg előttünk, ha kellően nyitottak, céltudatosak és lendületesek vagyunk.

 

Hogyan pályázzunk?

Ha állásportálon, például a Salgótartjánállás oldalán találtuk meg a keresett biztosítói munkakört, akkor csak be kell nyújtani az önéletrajzunkat. Iskolai végzettségünket, szakmai tapasztalatainkat mindenképp tüntessük fel benne, de akár a hobbinkat is megjelölhetjük. Amennyiben motivációs levelet kér a leendő munkáltató, azt is csatoljuk. Itt fejtsük ki bővebben, milyen kompetenciákkal rendelkezünk. Akár videós bemutatkozóval is színesíthetjük a jelentkezésünket! 

Ha mindezzel megvagyunk, már csak a hívást kell várni az állásinterjúra. Addig is ismerjük meg alaposabban a munkaadót, a biztos siker érdekében készüljünk fel az esetleges váratlan kérdésekre is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: