DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Különben nem lennék itt” – Horner tagadja a vádakat

A Red Bull F1-es főnöke szerint minden a szokott ügymenet szerint zajlik. Cáfolta azt is, hogy feszültség lenne a Verstappen-táborral.

Nagy kérdés volt a Red Bull csütörtöki autóbemutatója előtt, hogy jelen lesz-e Christian Horner csapatfőnök, miután múlt héten kiderült, hogy külső szakértő bevonásával vizsgálat indult ellene „nem megfelelő viselkedés” miatt. Nos, Horner nagyon is ott volt az eseményen, sőt szinte annak egész időtartama alatt a színpadon állt, miközben a Red Bull eddigi 19 idényének sikereit – így az ő érdemeit is – elevenítették fel.

Természetesen magán a bemutatón nem került szóba az ellene zajló vizsgálat, de Horner a média rendelkezésére állt. Az egyik sajtóbeszélgetésen elhangzottakat már megírtuk, de a Sky Sports F1 kameráinak részletesebben is beszélt az ügyről – még ha nyilván a konkrét vádakat nem is említette, csupán azt, hogy tagadja őket:

f1-horner-redbull-bemutato



„Tagadtam a vádakat. Számomra minden a szokásos ügymenet szerint zajlott. Magabiztos vagyok ezzel kapcsolatban. Különben nem lennék itt.”

Horner a Crash.net szakportálnak nyilatkozva a kapott támogatást is megköszönte: „Érzem a támogatást az iparágon belül és a partnereink oldaláról – lenyűgöző érzés. Zajlik egy folyamat jelenleg. Megfogalmaztak néhány vádat, amelyeket teljes mértékben tagadok, a folyamat során pedig végig együttműködöm, amíg az le nem zárul.”

 

Miért nem mondott le a vizsgálat idejére?

Horner a Red Bull F1-es csapatának főnöke és vezérigazgatója egy személyben, és ezeket a posztokat nem is függesztették fel a vizsgálat idejére sem: „Szerintem ez teljesen világos. A Red Bull helyzetében minden a szokásos ügymenet szerint zajlott. A vádak kapcsán zajlik egy külső szakértő bevonásával zajló vizsgálat, de közben el kell végezni a munkát. A vádakat teljes egészében tagadom, a szerepköröm pedig nyilvánvalóan folytatódik.”

„Abszolút elkötelezett vagyok a csapat iránt” – tette hozzá az 50 éves csapatfőnök. „Itt vagyok a kezdetek óta. Én építettem fel ezt a csapatot. Voltak csúcspontok és mélypontok az út során. 113 futamot nyertünk, hét versenyzői világbajnoki címet, valamint hat konstruktőrit a 19 szezonunk alatt, és ez már bekerült a történelemkönyvekbe. De az a fontos, ami előttünk áll, úgyhogy a jövőre koncentrálok.”

f1-horner-rb20

Arra a kérdésre, hogy az ügy árthat-e az energiaitalosok megítélésének, így reagált: „Nem fogom ezt kommentálni, mert nyilván zajlik egy folyamat, amin végig kell menni, majd a végén fogok beszélni erről” – mondta el Horner, hozzátéve: nem tudja, mikor zárulhat le a vizsgálat, így azt sem, hogy az véget ér a két hét múlva esedékes évadnyitó Bahreini Nagydíj előtt.

 

Nincs vitája Verstappenékkel

A sajtóban olyan találgatások is felmerültek, hogy feszültség alakult ki a Red Bullnál Horner és a háromszoros világbajnok Max Verstappen tábora körül. A holland pilóta a maga sajtóeseményén azt mondta, olyan a kapcsolata a főnökével, mint mindig, míg maga Horner a Sky F1-nek tagadta, hogy bármi súrlódás lenne közte és a Verstappen-tábor között:

„Egyáltalán nincs. Néhány napja ott voltam Silverstone-ban Maxszal és Josszal. Max nagyon koncentrál a feladatára. Rendkívül támogató volt, és várom vele az előttünk álló idényt.”

Horner hozzátette: azok a pletykák sem igazak, hogy vitája lenne a Red Bull mint anyavállalat felsővezetőivel, elmondása szerint a részvényesek oldaláról is támogatják őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: