DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Két-három győzelem nem elég – Leclerc sokszor akar nyerni 2024-ben

Mennyi sikert várnak a Ferrari-pilóták? A tavaly nyeretlen monacói bizakodik, hogy kárpótolhatja magát, Sainz még merészebb: arról ábrándozik, hogy utolsó ferraris szezonjában vb-címet nyer.

A Ferrari szezonkezdéseire jellemző, hogy egy elvárásoknál gyengébben sikerült szezon után nem mernek ígérgetni: a konstruktőri harmadik hely és egyetlen győzelem után a 2024-re vonatkozó esélylatolgatás óvatosabb, különösen a csapatfőnök Fred Vasseur részéről, aki csak arról beszélt, minden versenyből ki kell hozni a maximumot.

A versenyzőkkel azonban a sajtó ki tudta mondatni: az előzőnél sokkal eredményesebb szezont akarnak. Charles Leclerc így reagált arra, hogy két-három győzelemmel elégedett lenne-e a számára első hely nélküli 2023-as szezon után:

„Nem, nem lenne elég” – vágta rá a monacói a Ferrari sajtótájékoztatóján. „Annyi győzelmet akarok szerezni, amennyit csak lehetséges, majd az év végén összeszámoljuk őket. De csak az első verseny után tudjuk megállapítani, mennyire leszünk versenyképesek, sőt még akkor is nehéz lesz összképet alkotni.”



„Mindenesetre két-három győzelem nem a célom, annyi versenyt meg akarok nyerni, amennyit lehet. 2023-ban nem szereztem győzelmeket, ezért alig várom, hogy újra a dobogó felső fokán álljak, természetesen a Ferrarival együtt. Ez teljes mértékben motivál” – nyilatkozta Leclerc.

A monacóit bátorítja, hogy a Ferrari az előző szezonban egyértelműen javuló tendenciát mutatott, egyre közelebb került az első helyhez. Ha ez a lendület folytatódik, a Red Bull is befogható Leclerc szerint:

„A szezon második felében az egész csapat nagyon jól működött, aminek köszönhetően nagyon gyorsan egyre közelebb kerültünk a Red Bullhoz. A célunk egyértelműen az, hogy az egy évvel ezelőttinél erősebb alappal kezdjük a szezont, azután pedig hasonló fejlődéssel a lehető legkorábban nyomás alá helyezzük a Red Bullt. Azt megmondani, hogy már az első futamtól rájuk helyezhetjük ezt a nyomást, egyelőre lehetetlen” – hangsúlyozta, hogy a szezon kezdetéig csak jóslatokba lehet bocsátkozni, mekkorát léptek előre az SF-24-gyel.

Sainz még a vb-cím gondolatával is eljátszik

A Ferrari egyetlen 2023-as győzelmét – egyben az egyedüli futamsikert, melyet nem a Red Bull ért el – Carlos Sainz gyűjtötte Szingapúrban. Ő sem titkolja, a tavalyinál eredményesebb szezonban bízik:

„Remélem, hogy több mint egy győzelmet tudunk elérni. Ez mindenkinek a célja a csapatban, beleértve engem is” – mondta a spanyol, aki utolsó szezonjára készül 2024-ben a csapattal, ezért valószínűleg Leclerc-nél is jobban reménykedik abban, hogy a Ferrari egy bravúr folytán a világbajnokság megnyerésére is esélyes lesz.

„Továbbra is vöröst viselek és még mindig van egy esélyem rá, hogy világbajnok legyek a Ferrarival. Ez a célom, hogy bajnokságot nyerjek. Másodlagos, melyik csapattal, de ideális esetben a Ferrarival, idén” – fogalmazta meg a legmerészebb forgatókönyvet Sainz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: