DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Egységes a csapatunk” – Horner a vizsgálatról

Együttműködik a Red Bull belső vizsgálata során az F1-es csapat vezetője, de hangsúlyozta: mindenki a 2024-es szezonra koncentrál.

A Red Bull F1-es bemutatója előtt az volt a legfőbb kérdés, hogy vajon jelen lesz-e az eseményen Christian Horner csapatfőnök, aki ellen „nem megfelelő viselkedés” miatt zajlik külső szakértő bevonásával egy belső vizsgálat. Nos, Horner ott volt a bemutatón, s az azt megelőző sajtóbeszélgetésen nem is kerülhette ki az üggyel kapcsolatos, de azért visszafogott kérdéseket, elvégre először szerepelt nyilvánosan a balhé kirobbanása óta:

„Elkerülhetetlen, hogy némileg elterelte a figyelmet, de a csapat nagyon együtt van” – felelte az alakulat hangulatára és az esetleges zavaró tényezőnek tekinthető vizsgálatra vonatkozó kérdésre Horner, aki a Sky F1 kamerái előtt újfent jelezte: minden vádat tagad. „Mindenki az előttünk álló szezonra koncentrál, szóval nagyjából normál ügymenet szerint zajlottak a dolgok. A támogatás pedig fantasztikus volt.”

f1-horner-redbull-1_1



Horner azt is elmondta, hogy ő személy szerint is a két hét múlva rajtoló versenyévadra fókuszál: „Igen, nyilvánvalóan… A figyelmem nagyrészt az előttünk álló szezonra irányul. A szokásos menetben zajlottak a dolgok. Természetesen zajlik egy vizsgálat, amelyet nyilván betartok és amelyben teljes mértékben együttműködöm. De ez nagyrészt a háttérben zajlik, miközben készülünk az előttünk álló évadra.”

 

Nem lesz hatással a csapat F1-es teljesítményére

Arra a kérdésre, hogy a vizsgálat rányomhatja-e a bélyegét a Red Bull produkciójára a jövő heti teszten vagy az azt követő szezonnyitón, ha addig sem zárják le az ügyet, így felelt Horner:

f1-horner-redbull-2_2

„Úgy gondolom, a csapat az előttünk álló szezonra koncentrál. Jó formában vagyunk, teljes mértékben a versenyzésre fókuszálunk. Alig várjuk, hogy jövő héten Bahreinben legyünk és láthassunk körözni az RB20-ast. Úgy vélem, mindenki az autóra összpontosítja a figyelmét. Roppant egységesek vagyunk és együtt vagyunk ilyen tekintetben.”

„Az én fókuszom is az előttünk álló éven és a versenyzésen van” – tette hozzá a csapatvezető. „Az egész istálló rendkívül büszke arra, amit az elmúlt 19 szezonban elértünk, de mindig arra figyelünk, ami előttünk áll, nem pedig arra, amit mögöttünk hagytunk. Büszkeséggel tölt el minket, amit a 19 év alatt elértünk, hiszen a 20. idényünkre koncentrálunk. Voltak nagy pillanatok, néhány tényleg kiemelkedő teljesítmény, meg persze néhány mélypont is.”

Horner azt is kiemelte, hogy az összetartás nem csak az F1-es istállóra, hanem az egész Red Bullra igaz: „Roppant egységesek vagyunk. Mindig óriási támogatást kaptunk a részvényesektől Dietrich halála óta, rendkívül támogatók voltak. Látható a befektetés szintje az itteni kampuszon például a motorrészlegünkkel, amely a Formula-1-es jövőnket mutatja” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy a csapatfőnöki teendőt illetően minden a szokásos ügymenet szerint zajlott az elmúlt időszakban is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: