DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Verstappen a Ferrarinál? „Soha ne mondd, hogy soha!”

Komfortosan érzi magát a csapatánál, meg sem fordult a fejében a váltás, de megtanulta már, hogy az életben bármi történhet. Reagáltak a Red Bull-osok a Hamilton-hírre.

A 2024-es esztendő eddigi legnagyobb Formula-1-es szenzációja kétségkívül Lewis Hamilton jövő évi ferraris átigazolása. Nem meglepő, hogy a Red Bull csütörtöki bemutatója előtt a rivális energiaitalosok minden érintettjénél előkerült a sajtóbeszélgetés során a téma:

„Végső soron valaki versenyezni akar a Ferrarinál, és különösen olyasvalaki, mint Lewis, aki olyan sok mindent elért már” – nyilatkozta Max Verstappen. „Ha ez az álma és célja… És nyilván nem ismerhetjük az egyeztetéseket, amelyek közöttük zajlottak a Mercedesszel, a Ferrarival. Mit ígértek, hogy mi jön.”

f1-verstappen-hamilton-ferrari



„Úgyhogy nem tudunk őszintén értékelni a magunk részéről, hogy miért döntött így. De ha ő elégedett ezzel a lépéssel, akkor mennie kellett. Úgy vélem, klasszul fog nézni. És persze remélem az ő szempontjukból, hogy mindez sikeres lesz.”

A háromszoros F1-es világbajnok nem kerülhette ki azt a kérdést sem, hogy esetleg saját maga átigazolna-e a jövőben a Scuderiához, amire némi hezitálás után így felelt a holland:

„Nem tudom… Nem akarok tiszteletlennek tűnni vagy ilyesmi. Nagyon tisztelem a Ferrarit mint márkát, de nagyon boldog vagyok ott, ahol most vagyok. Komfortosan érzem magam a mostani környezetemben, úgyhogy nem keresek változást vagy bármit. De persze az életben megtapasztaltam már, hogy soha ne mondd, hogy soha, de jelenleg még csak meg sem fordult a fejemben. De ez csak a Formula-1-re vonatkozik, és mást is akarok csinálni az F1-en túl.”

 

Perez kíváncsi lesz a csapaton belüli dinamikára

A Red Bull másik versenyzője, Sergio Perez is meglepődött a Mercedes hétszeres világbajnokának döntésén, de amire igazán kíváncsi a mexikói, hogy miként alakul Hamilton idei szezonja a jelenlegi munkaadójánál:

f1-perez-hamilton

„Érdekes a döntés, de azon kívül érdekes lesz kívülről nézni majd a dinamikákat. Lesz a csapatnak egy versenyzője, amely távozik, és tudjuk, hogy az istállók mennyire irigyek megosztani információkat. Lewis nyilván rengeteg éve versenyez ott, és komoly tudást visz magával egy másik alakulathoz. Úgyhogy érdekes lesz látni a dinamikát.”

 

Horner: Izgalmas ez az F1-nek

A Red Bullt irányító Christian Horner így reagált a Hamilton-hírre: „Először is, szerintem mindenki meglepődött, talán még a saját csapata is. Nyilvánvalóan látott valamit, amiről azt gondolja, hogy jobban szolgálhatja őt, mint ha marad, ahol most van. Úgy gondolom, a Formula-1 számára roppant izgalmas a Lewis–Ferrari együttállás.”

„Még előtte áll egy szezon a jelenlegi csapatával, de bizonyította korábban, hogy nem fél bátor döntéseket hozni, amikor a McLarentől átigazolt a Mercedeshez. Az a döntés sem tűnt helyesnek akkoriban, de bizonyosodott, hogy egy ihletett lépés volt. Biztos vagyok benne, hogy hosszan és keményen gondolkodott ezen, az F1-nek pedig hihetetlen izgalmas a Lewis–Ferrari házasság.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: