DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Ugyanolyan, mint mindig” – Verstappenék reagáltak a Horner-ügyre

A háromszoros F1-es világbajnok beszólt a médiának, és állítja: ugyanolyan a viszonya főnökével, mint eddig. Perez a Red Bull egységét hangsúlyozta.

Múlt hétfőn derült ki, hogy a Red Bull külső szakértő bevonásával belső vizsgálatot indított a Formula-1-es istállót vezető Christian Horner ellen „nem megfelelő viselkedés” miatt. A pontos részletek nem láttak napvilágot, az ügy viszont nem zárult le a világbajnok istálló csütörtöki autóbemutatójáig, így elkerülhetetlen volt, hogy előkerüljön a téma.

Horner első reakciójáról már korábbi cikkünkben írtunk, de a versenyzők is kaptak kérdéseket ezzel kapcsolatban a maguk sajtóbeszélgetésén. Max Verstappennek például felvetették, hogy egyes értesülések szerint a táborának megromlott a viszonya a csapatvezetővel, amire így reagált a háromszoros világbajnok:

f1-horner-verstappen-redbull-1



„Ugyanaz, mint mindig. Elmondhatom, hogy… Nem tudom, ki szeret ilyesmiket leírni, de köztem és Christian között minden ugyanolyan, mint mindig.”

Arra a kérdésre, hogy zavaró tényezőnek érzi-e a Horner körül kialakult balhét, Verstappen így felelt: „Ami engem illet, arra koncentrálok, hogy készen álljak a teljesítményemmel: hogy fitt legyek, készen álljak vezetni az autót, megbeszéljünk dolgokat a mérnökökkel, hogy mit akarunk tenni. Plusz az életem nem csak a Formula-1-ből áll. Amikor otthon vagyok, inkább nem szeretek túl sokat az F1-re gondolni, az edzéstervemen kívül.”

„Sok minden zajlik a háttérben, nálam is annak kapcsán, hogy mit akarok csinálni a jövőben, dolgozom a virtuális részén is a dolgoknak. Úgyhogy bőven elfoglalt vagyok otthon.”

f1-horner-perez-redbull

Perez: Együtt kell maradnia az egész csapatnak

A csapattárs Sergio Perez több kérdést is kapott Horner-ügyben, de rendre ugyanazt a választ adta: „Úgy gondolom, egyszerűen csak versenyezni akarunk. Egy versenycsapat vagyunk, és azt akarjuk, hogy az egész csapat együtt maradjon, mivel rendkívül sikeresek voltunk. Ideális lenne az egészet egyben tartani és csak a versenyzésre koncentrálni.”

Amikor a csapaton belüli esetleges eltérő hangulatról érdeklődtek a mexikóinál, így reflektált: „Nyilván történnek dolgok, de a legfontosabb, hogy együtt maradjunk csapatként, jól dolgozzunk. És a fő cél, hogy versenyezni vagyunk itt, egy versenycsapat vagyunk, azt imádjuk. És tudjuk, hogy Christian egy kulcsszereplő a szervezetünkben.”

„Mint mondtam, fontos, hogy mindannyian arra koncentráljon, amiért itt vagyunk. És azért vagyunk itt, hogy bajnokságokat nyerjünk, és a lehető legjobban előremozdítsuk a csapatot. Ennek kell lennie a célnak mindenki számára ennél a szervezetnél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: