DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Hírösszefoglaló

Bemutatkozott az RB20-as – csütörtöki F1-es hírek

Ismerős színvilág, de látványos újítások a 2024-es Red Bullon, Horner először nyilatkozott a balhé kirobbanása óta, pályán a VCARB: egy helyen a nap hírei.

Az utolsó fecske: az RB20-as

A csütörtöki nap legfontosabb eseménye természetesen a Red Bull csapatbemutatója volt, amelyen lerántották a leplet a 2024-es F1-es versenygépükről. Amely ugyan festésében a jól megszokott dizájnt hozza, mérnöki szempontból viszont számos újítást, például a Mercedes megoldására hajazó oldaldobozt és motorborítást tartalmaz.

Christian Horner csapatfőnök el is mondta, hogy a mérnöki stáb nem ült a babérjain az előző évi domináns sikersorozat ellenére, és felkerült az autóra néhány „izgalmas innováció”. A háromszoros világbajnok Max Verstappen a „kontrollált agresszivitás” szókapcsolattal írta le a Red Bull fejlesztési filozófiáját, az RB20-as kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem látják jelét, hogy a jelentős átalakítások miatt félrementek volna a koncepcióval.

f1-verstappen-perez-rb20



Visszatérve Hornerre: a csapatvezető először állt a sajtó rendelkezésére az ellene zajló belső vizsgálattal kapcsolatos ügy kirobbanása óta. Horner elismerte, hogy jelentett némi zavaró tényezőt az alakulat számára mindez, de hangsúlyozta: egységes a csapat – a csapatfőnök szavai itt olvashatók. De reagáltak a történetre a pilóták, Verstappen és Sergio Perez is: előbbi elmondta, hogy ugyanolyan a viszonya a főnökével, mint mindig.

A sajtóbeszélgetések során természetesen előkerült Lewis Hamilton ferraris átigazolásának témája: Verstappen, Perez és Horner is elmondta, hogy mit szólnak a szenzációhoz, sőt előbbit még arról is kérdezték, hogy ő maga esetleg átszerződne-e Maranellóba. Ennek kapcsán még a bemutató előtt Helmut Marko, a Red Bull F1-es tanácsadója is nyilatkozott, aki kizárta ennek lehetőségét, a Hamilton–Ferrari házasságról viszont úgy nyilatkozott, hogy „jobb sztori a sportnak, mint a Netflix”.

 

Újabb 2024-es F1-es a pályán

Természetesen nem csak a Red Bullról szólt a nap az F1-ben. Misanóban például először gurult pályára a testvércsapat, a Visa Cash App RB még múlt héten bemutatott autója – minderről rövid videók itt tekinthetők meg.

f1-hamilton-mercedes-w15_2

Lewis Hamilton sosem hitte volna, hogy az élete ezen pontján még ennyire éhes lesz a sikerre: minden korábbinál motiváltabbnak érzi magát a hétszeres F1-es világbajnok, aki szerint álomszerű lenne, ha utolsó mercedeses évében visszajutnának a csúcsra.

„Természetesen segíteni fogok Charles-nak, ha kell” – jelentette ki az épp Hamilton által kiszorított Carlos Sainz, aki jó csapatjátékosnak tartja magát, s ezen az sem változtat, hogy ez lesz az utolsó szezonja a Ferrarinál.

Az Aston Martin F1-es csapatának tulajdonosa, Lawrence Stroll újabb lépést tenne idén a győzelem felé vezető úton: azt szeretné, ha javítanának a tavalyi konstruktőri ötödik helyezésen – bővebben ide kattintva.

Ajánljuk figyelmetekbe új F1-es témájú videónkat is, amelyben Gellérfi Gergő összegezte a jelenlegi tíz F1-es istálló származástörténetét:

Nyolc F1-es csapat 21 juniorját láthatjuk idén a Formula-2 és a Formula-3 mezőnyeiben – ebben a cikkben gyűjtöttük össze, melyik ifjú tehetségeket támogatják az istállók az alsóbb kategóriákban

Végezetül pedig egy kis MotoGP, hiszen a motorosoknál is folytatódott a bemutatók sora: csütörtökön az LCR Honda leplezte le szokás szerint két különböző főszponzorral rendelkező, így eltérő színvilágú motorját. Ha pedig nem akartok semmiről lemaradni, ami MotoGP és két kerék – például a guminyomásos szabállyal kapcsolatos fejleményekről –, akkor csatlakozzatok a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: