DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Az utolsó fecske: itt az új F1-es Red Bull

A csapatok között utolsóként rántotta le a leplet 2024-es versenygépéről a világbajnok alakulat: a jól megszokott festés egy továbbfejlesztett autót takar.

Míg 2023-ban egy kivételével az összes futamon elsők voltak, a 2024-es Formula-1-es csapatbemutatók sorában utolsóként érkezett meg a Red Bull, amely csütörtök este tartotta meg a maga évindító eseményét Milton Keynes-ben.

Az este során felidézték a 20. szezonjára készülő alakulat történetének legemlékezetesebb pillanatait, de a fő attrakció természetesen az új modell, az RB20-as leleplezése volt, amely a jól megszokott színvilágban pompázik, műszaki fronton viszont több újítást is tartalmaz a minden idők egyik legdominánsabb idényét produkáló elődhöz képest, többek között az oldaldoboz és a motorborítás kialakítását illetően, amely a Mercedes megoldására hajaz:

f1-redbull-rb20-2



A bemutatón jelen volt a két versenyző, a háromszoros világbajnok Max Verstappen, valamint a holland oldalán már a negyedik szezonjára készülő Sergio Perez, de ott volt a színpadon Christian Horner csapatfőnök is, ami egy ideig kérdésesnek tűnt az ellene zajló belső vizsgálat okán.

f1-redbull-rb20-1

f1-redbull-rb20-3

f1-redbull-rb20-4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: