DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Jobb, mint a Netflix” – Marko a Hamilton–Ferrariról

A Red Bull F1-es tanácsadóját is meglepte a brit átigazolása. Attól viszont nem tart, hogy Wolff el tudná csábítani a helyére Verstappent.

Bár már két hete történt a szenzációs bejelentés, még mindig Lewis Hamilton jövő évi ferraris átigazolása jelenti a fő beszédtémát a Formula-1-ben. Nem meglepő, hogy amikor az OE24 portál interjút készített a Red Bull F1-es tanácsadójával, Helmut Markóval, annak is ez volt a fő vezérfonala:

„Engem is teljesen meglepett, ez egy sportszenzáció – különösen az időzítése. Elgondoltató, hogyan állt ez össze. A Mercedest megelőzte a Ferrari a 2023-as idény második felében, és a McLaren is gyorsabb volt. Talán Hamilton észlelt valamit, ami a külvilág még nem tud” – vélekedett a 80 éves szakember.

„Számunkra ez nem változtat semmin, leszámítva azt, hogy ezt gyengülésnek látom a Mercedesnél. Hogy a Ferrarinál erősödést jelent-e, azt még meglátjuk. Összességében hihetetlen ennek a hatása, egészen a részvénypiacig elért. Nagyszerű, hogy valami történik” – tette hozzá.

f1-marko-hamilton-verstappen



Amikor felvetették neki, hogy furcsa helyzet állt elő azzal, hogy Hamilton még egy teljes szezont lehúz majd a Mercedesnél, miközben már nyilvánosságra hozták a ferraris átigazolását, így reflektált Marko:

„Igaz. Általában egy ilyen helyzetben az elméd már a következő csapatra fókuszál jobban. A jelenlegi csapata nem engedheti meg, hogy bármilyen komoly fejlesztésben részt vegyen, hiszen azt a tudást nyilván magával viszi. Az egész történet remek a sportnak, jobb, mint a Netflix.”

 

Elveszíthetik-e emiatt Verstappent?

Marko azt is elárulta, hogy a Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen is meglepődött a hír hallatán. Arra a kérdésre, hogy esetleg a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff megpróbálhatja-e megszerezni Hamilton helyére a hollandot, aki 2028 végéig szerződéssel rendelkezik az energiaitalosokkal, Marko úgy reagált, hogy az is a dolga csapatvezetőként, hogy megszerezze a legjobb pilótákat, ugyanakkor szerinte nem fog átigazolni Verstappen:

„Nem, jó a memóriája. És túl sok minden történt a múltban. Emlékszünk Silverstone-ra vagy a szezonzárós zűrzavarra Abu Dhabiban. Ezek mélyen rögzültek” – utalt a végletekig feszült 2021-es világbajnoki párharc kiélezett és drámai pillanataira a tanácsadó.

Marko cinikusan megjegyezte, hogy bár Wolff korábban úgy fogalmazott, hogy egyetlen papír sem állhat közéjük Hamiltonnal, a jelek szerint egy Ferrari-szerződésnek mégis sikerült. Viszont azt kizárja, hogy egyszer ők szembesüljenek azzal a helyzettel, hogy Verstappen közli velük, hogy távozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: