Időjárás

A hétvégén is enyhe, tavaszias idő várható

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is 10 Celsius-fok körül lesz.

2024.02.15 15:18MTI

Szombaton elszórtan, vasárnap a Miskolc-Szeged vonal mentén helyenként lehet kisebb eső - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a pára, köd feloszlik, a felhős tájakon is naposra fordul az idő, legfeljebb kevés fátyolfelhő lesz az égen. A légmozgás a Dunától keletre jellemzően gyenge vagy mérsékelt lesz, míg a Dunántúlon élénk, Sopronnál időnként erős széllökések kísérik a délkeleti, keleti irányú szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 fok között várható.

Szombaton a pára- és ködfoltok feloszlását általában fátyolfelhős, napos idő követi, majd a nap második felében nyugat felől vastagabb felhők érkeznek. Délutántól a nyugatról kelet felé tartó csapadéksávból elszórtan valószínű kisebb eső, záporeső. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és plusz 3 fok között várható. A csúcsérték 10-16 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Vasárnap változóan felhős időre kell számítani több-kevesebb napsütéssel, de nagyjából a Miskolc-Szeged tengelyű összeáramlási zónában maradhatnak erősebben felhős területek is, itt helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Az északnyugati, északi szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik, a középső országrészben viszont gyenge marad a légmozgás. Hajnalban mínusz 2 és plusz 7, kora délután 8-14 fok várható, a tartósabban felhős tájakon lesz a hűvösebb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.