DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

„Sosem gondoltam, hogy még ennyire éhes leszek” – Hamilton

Minden korábbinál motiváltabbnak érzi magát a hétszeres F1-es világbajnok, aki szerint álomszerű lenne, ha utolsó mercedeses évében visszajutnának a csúcsra.

Különösen helyzetben van Lewis Hamilton a 2024-es Formula-1-es szezonra fordulva, hiszen már kiderült, hogy ez lesz az utolsó – sorban a tizenkettedik – idénye a Mercedesnél, mielőtt jövőre átül a Ferrariba.

Hamilton és a Mercedes az F1 történetének legsikeresebb párosává avanzsáltak az elmúlt évtizedben, a brit a hét világbajnoki címéből hatot velük szerzett, ráadásul nyolc konstruktőri trófeát is elhódítottak ez idő alatt.

f1-hamilton-mercedes-w15_1



A 2022-es szabályváltozások óta azonban már nem az Ezüst Nyilak jelentik az etalont a száguldó cirkuszban. Hamilton viszont minden eddiginél motiváltabbnak érzi magát, és álomszerűnek érezné, ha utolsó közös évükben visszajutnának a csúcsra:

„Most érzem magam a valaha volt legmotiváltabbnak és legkoncentráltabbnak” – mondta el a 39 éves pilóta a W15-ös bemutatója alkalmával. „Minden évben úgy térünk vissza, hogy úgy érzem, fittebb vagyok, mint valaha és hasonlók. De őszintén úgy érzem, több munkát, több időt, több koncentrációt fektettem idén a felkészülésbe.”

„Sosem gondoltam volna, hogy az életem ezen pontján ennyire éhes leszek, mint amit most érzek. És álomszerű lenne erősen befejezni ezzel a csapattal. Sok mindenen mentünk keresztül együtt, úgyhogy a legnagyobb megtiszteltetés lenne, ha segíthetnék nekik visszatérni a csúcsra.”

 

Már alig várja a bahreini F1-es tesztet

Bár Hamilton és csapattársa, George Russell már szerdán pályára vitte a 2024-es Mercedest egy esős pályán zajlott silverstone-i shakedown keretében, az igazi erőfelmérő jövő héten következik a bahreini előszezoni teszttel, hiszen akkor derül ki, hol is állnak a többiekhez képest.

f1-hamilton-mercedes-silverstone-2

„Rendkívül izgatott vagyok a jövő hét kapcsán. Megyünk Bahreinbe, méghozzá két héttel az első verseny előtt, úgyhogy ott láthatjuk majd kigurulni a garázsból a többiek autóit. Megnézhetjük és összevethetjük a különböző autók részleteit, aztán pedig a pályán is tapasztalatot szerezhetünk a többi autóról.”

„De főként arról gyűjthetünk tapasztalatot, hogy milyen is az autó, minden évben más a karakterisztikája. Felfedezzük ezeket a tulajdonságokat, aztán kitaláljuk, hogyan tökéletesítsük őket” – nyilatkozta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: